Κεγκέρογλου: Πόσο κοστίζουν οι διαπραγματεύσεις δίπλα από την πισίνα του Hilton;
<p>Ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς κατέθεσε ο βουλευτής μαζί με άλλους συναδέλφους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης</p> <p> </p>
Στοιχεία για το «παράπλευρο κόστος» της διαπραγματευτικής τακτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δίπλα από την πισίνα του ξενοδοχείου Hilton ζητά η Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Οι βουλευτές Βασίλης Κεγκέρογλου, Γιάννης Κουτσούκος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Εύη Χριστοφιλοπούλου με ερώτησή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς ζητούν να μάθουν πόσο έχει κοστίσει από 1/3/2015 μέχρι σήμερα στο δημόσιο η επιλογή για τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων των επαφών και των συναντήσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών σε ξενοδοχεία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους αλλά και το κόστος των συμβάσεων με διάφορους διεθνείς οργανισμούς για εκπονήσεις μελετών.
«Η τραγελαφική διαπραγμάτευση και οι αυταπάτες του κ. Τσίπρα, οδήγησαν στο αχρείαστο 3ο μνημόνιο, το δάνειο των 86 δισ. που φορτώθηκε η χώρα, και τα νέα πρόσθετα μέτρα 12,5 δισ. που επιβαρύνουν τους πολίτες, τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και τις επιχειρήσεις και αποτελούν φραγμό στην επανεκκίνηση της οικονομίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας» επισημαίνουν οι βουλευτές για να προσθέσουν «Το μοναδικό επίτευγμα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι η μετονομασία της Τρόικας σε θεσμούς αλλά και αυτό δεν είναι χωρίς κόστος. Η διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων, οι σχετικές συνεδριάσεις και οι συναντήσεις των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών με στελέχη των υπουργείων προφανώς επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό αφού αυτές διεξάγονται σε ιδιωτικούς χώρους και ξενοδοχεία». Παράλληλα υποστηρίζουν ότι «απομειώνονται τα χρήματα που δικαιούται η χώρα από το ΕΣΠΑ, αφού από αυτά αφαιρούνται όλα τα ποσά που, βάσει συμβάσεων, διατίθενται από την Ε.Ε. απ’ απευθείας σε διεθνείς οργανισμούς (ILO, ΟΟΣΑ, Παγκόσμια Τράπεζα κ.λ.π.), προκειμένου αυτοί να προβούν σε εκπόνηση μελετών και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τη Κυβέρνηση».
Ρωτούν τέλος «πόσο έχει κοστίσει από 1/3/2015 μέχρι σήμερα στο δημόσιο η επιλογή για τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων των επαφών και των συναντήσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών σε ξενοδοχεία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους; Ποιες συμφωνίες με διεθνείς οργανισμούς έχει συνάψει η χώρα από την 1/3/2015 και μετά, μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συγκεκριμένα ποιες συμβάσεις έχουν συνυπογράψει ή για ποιες συμβάσεις με ILO, ΟΟΣΑ και την Παγκόσμια Τράπεζα έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους τα Υπουργεία Οικονομίας, Οικονομικών και Εργασίας, για παροχή συμβουλών και εκπονήσεις μελετών; (ενδεικτικό παράδειγμα η σύμβαση με Παγκόσμια Τράπεζα ύψους 1,8 εκατ. ευρώ, για συνέχιση παροχής συμβουλών στο Υπουργείο Εργασίας σε συνέχεια της σύμβασης των 2 εκ. που είχε υπογράψει η προηγούμενη Κυβέρνηση). Ποιο είναι το αντικείμενο της κάθε σύμβασης, το κόστος και ποιο το παραδοτέο;»