του Γιώργου Λυκουρέντζου 

Τις ιδεολογικές διαφορές μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ όσον αφορά στα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων έφερε ξανά στην επιφάνεια νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης με το οποίο επέρχεται εξομοίωση Συμφώνου Συμβίωσης και γάμου γύρω από τα εργασιακά δικαιώματα και το οποίο καταψήφισαν οι ΑΝ.ΕΛ. 

Ενδεικτικό της σκληρότητας των χαρακτηρισμών και των ομοφοβικών εκφράσεων που χρησιμοποίησε ο εισηγητής των ΑΝ.ΕΛ Κώστας Κατσίκης ήταν και το επεισόδιο που είχε με τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Μάριο Γεωργιάδη ο οποίος ακούγοντας τον κ. Κατσίκη του φώναξε ότι έχει μείνει στον Μεσαίωνα.

"Αδυνατώ να κατανοήσω τη συγκεκριμένη ρύθμιση" είπε αρχικά ο κ. Κατσίκης ξεκαθαρίζοντας ότι το πρόβλημα των ΑΝ.ΕΛ αφορά στο Σύμφωνο Συμβίωσης μόνο των ομοφυλοφίλων προσθέτοντας ότι το κόμμα του σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα υπερασπίζεται όσο μπορεί. Ο εισηγητής των ΑΝ.ΕΛ εξέφρασε την αντίθεσή του για την αντικατάσταση του προσδιορισμού γεννετήσιος με τη λέξη "σεξουαλικός" όσον αφορά στον προσανατολισμό του ατόμου λέγοντας ότι η λέξη γεννετήσιος σημαίνει τρόπος αναπαραγωγής , δηλαδή τον τρόπο που οφείλει κανείς να ζει ως έλλογο ον ακολουθώντας τα χρηστά ήθη, ενώ προκάλεσε πολλές αντιδράσεις εκφράζοντας την άποψη ότι ακόμα και το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του ατόμου πρέπει να οριοθετείται. 

Το παράδειγμα ωστόσο που μεταχειρίστηκε ο κ. Κατσίκης προκειμένου να υπερασπιστεί τα επιχειρήματά του προκάλεσε την οργή μερίδας της αντιπολίτευσης , όχι όμως και του ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές του οποίου προτίμησαν την εκκωφαντική σιωπή στα όσα έλεγε ο κ. Κατσίκης για να μη στενοχωρήσουν τον κυβερνητικό εταίρο.

"Τι θα συμβεί στην ψυχολογία ενός μικρού παιδιού εάν η δασκάλα του προβεί σε εγχείριση αλλαγής φύλου και την επόμενη χρονιά εμφανιστεί ως δάσκαλος. «Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι σίττερ;», συνέχισε ο κ. Κατσίκης προκαλώντας την αντίδραση του Μάριου Γεωργιάδη και τον εξής διάλογο:

Μ.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Γιατί δεν μπορεί;

Κ.ΚΑΤΣΙΚΗΣ: Το ότι δεν αντιλαμβάνεστε γιατί δεν μπορεί δείχνει το IQ σας. 

Οι ισορροπίες είναι εξαιρετικά λεπτές. Εμείς πιστοί στη θέση μας θα καταψηφίσουμε και σήμερα παραμένοντας πιστοί στις χριστιανικές μας αντιλήψεις ως Έλληνες πατριώτες  και συνεχίζοντας τον αγώνα των αρχών μας. 

Γ.ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ: (προεδρεύων): κε Κατσίκη τίθεται ένα θέμα όμως. Θα ζητούν πιστοποιητικό ότι κάποιος δεν είναι γκέι; 

Μ.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Έχεις μείνει στον μεσαίωνα κε Κατσίκη. Ο κ. Κατσίκης κρίνει προφανώς από το δικό του IQ στο μεσαιωνικό σκοταδισμό που η ίση μεταχείριση δεν μπορεί να είναι δικαίωμα των ανθρώπων. Να ανακαλέσει.