Μακράς διάρκειας συζήτηση με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, η οποία εξελίχθηκε σε τοποθέτηση επί παντός επιστητού,από την κόντρα με τον Νίκο Φίλη μέχρι και τον Κώστα Καραμανλή και τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ -Ν.Δ είχε αμέσως μετά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Αναφερόμενος στον Νίκο Φίλη ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι δεν έχει κανένα λόγο να συνεχίσει την κόντρα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ότι είνα καλύτερα που μπήκε στην Επιτροπή Εξοπλιστικών. "Είναι πλέον περιορισμένες οι διαδικασίες που δεν υπάρχει περιθώριο αδιαφάνειας. Το προτιμώ και ο ίδιος να υπάρχει έλεγχος, να ακούγονται οι απόψεις. Οι αρχηγοί θα μιλήσουν και εισηγηθούν" είπε ο κ. Καμμένος ενώ ερωτηθείς για τα F35 (ο κ.Φίλης υποστηρίζει ότι με βάση όσα ακούει δεν είναι επιχειρησιακά κατάλληλα) είπε: "Αυτά θα τα συζητήσει με αυτούς που λένε δεν χρειάζονται. Εγώ διαβιβαζω αιτήματα ενόπλων δυνάμεων. Θα του απαντήσουν οι αρχηγοί ΕΔ" είπε.

Ακούγοντας τον κ. Καμμένο οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες του επεσήμαναν ότι αντιλαμβάνονται προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι. "Δεν έχω κανένα λόγο να συνεχίσω καμία κόντρα. Έχω καλή συνεργασία με τον πρωθυπουργό. Έχουμε τις διάφορες μας αλλά ο καθένας κρατάει τις θέσεις του και στις διαφωνίες επίσης τα βρίσκουμε και ψηφίζουμε κατά συνείδηση" κατέληξε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν το ΠΑΣΟΚ βρωμάει όπως είπε πρόσφατα ο Νίκος Φίλης ο κ. Καμμένος απάντησε γελώντας λέγοντας : "Ποιο κόμμα βρωμάει πιο πολύ; Εμείς πάντως πλενόμαστε δεν έχουμε πρόβλημα".
Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε παρά φύσει τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ -Νέας Δημοκρατίας λέγοντας ότι είναι περίεργο το ΠΑΣΟΚ να χειροκροτά τον κ. Βορίδη και τον κ. Γεωργιάδη. "Ούτε ο Έβερτ, ούτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης , ούτε ο Κώστας Καραμανλής θα επέτρεπε τέτοιο άνοιγμα στην ακροδεξιά" είπε.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επεχείρησε παρέμβαση και στα εσωτερικά της Ν.Δ λέγοντας ότι η γραμμή Μεϊμαράκη ήταν ορθότερη και πως ο Μητσοτάκης βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο. "Η Νέα Δημοκρατία έπρεπε να ψηφίσει τη συμφωνία και να πιέσει την κυβέρνηση να την εφαρμόσει. Όχι να λέει τελειώστε την αξιολόγηση αλλά δεν ψηφίζω".

Αναφερόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝ.ΕΛ ο κ. Καμμένος δήώσε ότι είναι αρραγής ενώ αναφερόμενος στα μέτρα δήλωσε ελαστικός για τη μείωση αφορολογήτου στα 6.500 ευρώ και για τις ιδιωτικοποιήσεις, δήλωσε ωστόσο κάθετα αντίθετος σε επιπλέον φορολόγηση στις επιχειρήσεις και στις επενδύσεις.

Τόσο στην Ολομέλεια όσο και στη συζήτηση με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Καμμένος έκανε αναφορά στο θέμα των ναυπηγείων λέγοντας ότι θα πρέπει να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του Ευάγγελου Βενιζέλου ενώ όταν ρωτήθηκε για τον Γιάνη Βαρουφάκη άφησε άφωνους τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες με την απάντησή του: "Είναι σαν να αναπολείς τι έχεις κάνει λάθος σε έναν γάμο. Άστα να παν στο διάολο".