O Ευκλείδης Τσακαλώτος, αμέσως μετά το τέλος του Eurogroup, επεσήμανε ότι η διαπραγματευτική ομάδα θα παραμείνει στις Βρυξέλλες με σκοπό να κλείσουν τα ανοιχτά μέτωπα με τους δανειστές.

«Είχαμε μια προσυνάντηση πριν το Eurogroup στην οποία διαπιστώθηκε η πρόοδος που έχουμε κάνει. Και διαπιστώθηκε ότι έχουν κλείσει τα πιο πολλά ζητήματα» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών. Ακόμη ανέφερε ότι η συνέχιση της διαπραγμάτευσης στα μεγάλα ανοικτά ζητήματα θα γίνει στις Βρυξέλλες όπου θα παραμείνουν τόσο ο ίδιος, όσο  αναπληρωτής υπουργός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

«Θα μείνουμε εδώ και ο υπουργός Γ. Χουλιαράκης και η Εφη Αχτσιίογλου για να κάνουμε συζητήσεις για τα ασφαλιστικά και τα εργασιακά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δεν δίστασε να επικαλεστεί τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος ώστε να μπορεί μετά την επιστροφή των θεσμών να υπάρξει ένα συμφωνημένο πακέτο πριν το Eurogroup στις 7 Μαρτίου.

«Και μετά θα μπορούμε να πάμε στη συνεδρίαση του ΔΝΤ ώστε να μπουν και οι τελευταίες πινελιές» κατέληξε.