Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα μεταβαίνει αύριο Τρίτη στις Βρυξέλλες, σε μια ύστατη προσπάθεια για συμφωνία με τους δανειστές.

Συγκεκριμένα στη Βελγική πρωτεύουσα θα μεταβούν ο  υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, όπου θα ξεκινήσουν νέα γύρο διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς. Παρ όλα αυτά, η συγκεκριμένη πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται ούτε από το υπουργείο Οικονομικών, ούτε και από το Μέγαρο Μαξίμου.

Μάλιστα το υπουργείο Εργασίας επιβεβαίωσε ότι η κ. Αχτσιόγλου θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες έχοντας στις αποσκευές της τα εργασιακά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ευρωπαϊκές πηγές επιβεβαιώνουν ότι στην έδρα της Κομισιόν την Τρίτη και την Τετάρτη θα βρίσκονται ο κ. Τσακαλώτος και η κ. Αχτσιόγλου.

Την ίδια ώρα άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον Επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί και τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ. 

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Δευτέρας η κυβέρνηση μέσω non paper θέλησε να διαψεύσει τα "καταστροφολογικά" σενάρια γύρω από τη διαπραγμάτευση και το κλείσιμο της αξιολόγησης η κυβέρνηση. Το Μαξίμου σημείωσε ότι "η κυβέρνηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης πραγματοποιεί κύκλο επαφών σε όλα τα επίπεδα.

Καταστροφολογικά σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα". "Σύντομα, με την ολοκλήρωση των επαφών, θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις", κατέληξε το Μαξίμου.