Χωρίς απώλειες από την Κοινοβουλευτική Ομάδα ευελπιστεί ότι θα περάσει το νομοσχέδιο στην αυριανή ψηφοφορία η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, τα τελευταία 24ωρα και μετά την δημοσιοποίηση όλων των πτυχών του νομοσχεδίου υπάρχει σοβαρή γκρίνια σε μια μερίδα βουλευτών σχετικά με την ρύθμιση που υπάρχει για τις ομαδικές απολύσεις. Όπως έλεγε στα parapolitika.gr εις εξ αυτών των βουλευτών μετά την λεπτομερή ανάγνωση της ρύθμισης για τις ομαδικές απολύσεις ξεκαθαρίστηκε ότι πλέον ο υπουργός όχι μόνο δεν θα έχει το δικαίωμα να θέσει βέτο, αλλά ούτε να παρέμβει διοικητικά στις αποφάσεις της αρμόδιας Επιτροπής.

Όσο κι αν το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας, προσπάθησε μάλιστα να ισοβαθμήσει το θέμα αυτό με την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων το Φθινόπωρο του 2018, οι διαφωνούντες εμφανίζονται να είναι εκνευρισμένοι διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται να προκαλέσουν κανένα ρήγμα στην κυβέρνηση. Αυτό άλλωστε αναμένεται να πουν και ο Νίκος Φίλης καθώς και ο Θοδωρής Δρίτσας, τα δύο στελέχη δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αρκετές ενστάσεις σχετικά με το νομοσχέδιο. Εντωμεταξύ, το Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζει να δίνει τη μάχη για το χρέος προσδοκώντας στο Eurogroup της 22ας Μαΐου να υπάρξει μια συνολική λύση, που θα συμπεριλαμβάνει και τις ρυθμίσεις για το χρέος. Έτσι, ο πρωθυπουργός μίλησε σήμερα το πρωί με την Άγκελα Μέρκελ τηλεφωνικά.

Στο επίκεντρο βρέθηκε το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι είναι αναγκαία και εφικτή η εξεύρεση λύσης στο προσεχές Eurogroup. Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνομιλίας, συζητήθηκαν επίσης το προσφυγικό και οι σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας. Ο πρωθυπουργός είχε επίσης τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.