Ζήτημα λειτουργίας του δικαστικού συστήματος και των θεσμών προκύπτει από την παρέμβαση που παραδέχθηκε ότι έκανε στη Δικαιοσύνη ο Πάνος Καμμένος για την υπόθεση Γιαννουσάκη και τις συνομιλίες του με τον ισοβίτη, τόνισε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

Ο κ. Παπαθεοδώρου έκανε λόγο για «λεηλασία και καταρράκωση των θεσμών» από τους χειρισμούς του Πάνου Καμμένου.

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης γνώριζε; Κι αν ήξερε θα έπρεπε να είχε ζητήσει την αποπομπή του συναδέλφου του υπουργού», σημείωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο κ. Παπαθεοδώρου αναρωτήθηκε τι κάνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Δικαιοσύνης μετά τη δημόσια δήλωση του Πάνου Καμμένου ότι επικοινώνησε με εισαγγελέα, και ζήτησε από τον κ. Κοντονή να πάρει θέση.

«Όταν μιλάμε για τέτοιου τύπου αποκαλύψεις θα πρέπει επιπλέον να εξηγήσει στη Βουλή και τον λαό από πού προκύπτει η καταγραφή τέτοιων συνομιλιών. Από ποιες υπηρεσίες» σημείωσε.

Ο αρμόδιος τομεάρχης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έκανε λόγο για σκάνδαλο και υπογράμμισε ότι το κόμμα έχει ήδη καταθέσει ερώτηση και θα συνεχίσει να καταθέτει ερωτήσεις και να ζητά από την κυβέρνηση, που είναι έκθετη, να απολογηθεί για αυτά που έχουν συμβεί.