Παρά την φημολογία των τελευταίων ημερών, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παραμονή του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα. Ο πρωθυπουργός δείχνει να εμπιστεύεται τον Ζακυνθινό πολιτικό, αδιαφορώντας για την κριτική που δέχεται κυρίως από το στρατόπεδο των «53». Άλλωστε, όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, κανείς δεν παραβλέπει ότι ο κ. Κοντονής, έχει κληθεί να διαχειριστεί την μεγαλύτερη κρίση που έχει ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια, ανάμεσα στους δικαστές και την εκτελεστική εξουσία.

Ανεξάρτητα, από την όποια κριτική δέχεται, αποτελεί κοινή παραδοχή, ότι συγκεκριμένος υπουργός, σε αντίθεση με τον αναπληρωτή του, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αλλά και την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, προσπαθεί να διατηρεί ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με όλες τις «τάσεις» στον χώρο της Δικαιοσύνης.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι σχεδόν όλοι οι προκάτοχοί του, είτε της Ν.Δ., είτε του ΠΑΣΟΚ, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον νυν υπουργό Δικαιοσύνης. Πέραν όλων αυτών, ουδείς παραβλέπει και τις άριστες σχέσεις που διατηρεί ο κ. Κοντονής, προσωπικά με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δείχνει (διαχρονικά) να τον εμπιστεύεται.