Ο κύβος ερρίφθη. Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος γύρος για την εκλογή ηγεσίας στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου ο δεύτερος γύρος.

Αυτό αποφάσισαν τα μέλη της «επιτροπής Αλιβιζάτου» που συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης, προκειμένου να καθορίσει τους όρους διεξαγωγής της εκλογικής αναμέτρησης για το νέο φορέα.

Η επιτροπή αναμένεται να διευρυνθεί με προσωπικότητες, όπως ο Νικηφόρος Διαμαντούρος, ο Αχιλλέας Μητσός, ο Γιάννης Βούλγαρης, αλλά και με πρόσωπα τα οποία θα υποδείξουν οι υποψήφιοι αρχηγοί.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις, οι υποψηφιότητες θα πρέπει να κατατεθούν έως τις 8 Σεπτεμβρίου, οι υπογραφές μέχρι τις 20 του ίδιου μήνα, ενώ για είναι κανείς υποψήφιος για αρχηγός του νέου πολιτικού φορέα, θα πρέπει να συγκεντρώσει 1000 υπογραφές με γεωγραφική κατανομή, δηλαδή, να προέρχονται από 7 τουλάχιστον περιφέρειες της χώρας, με ελάχιστο αριθμό υπογραφών ανά περιφέρεια τις 50.

Οι υποψήφιοι αρχηγοί θα πληρώσουν ως εισφορά από 2.000 ευρώ έκαστος, ενώ θα τους ζητηθεί να υπογράψουν αίτηση - δέσμεση ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στο νέο φορέα.

Σχετικά με το θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν την επόμενη εβδομάδα σε ειδική συνεδρίαση της επιτροπής, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων του Ποταμιού.

Μάλιστα, την Πέμπτη αναμένεται να συναντηθεί ομάδα εργασίας προκειμένου να εξετάσει όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες ενόψει της ειδικής συνεδρίασης.