Ο συμβολισμός και τα μεγάλα επιτεύγματα του Ανδρέα Παπανδρέου είναι κάτι που θα ήθελε να ενστερνιστεί ο Αλέξης Τσίπρας και να γίνει η ταύτιση δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο Αντρίκος Παπανδρέου, κληθείς να σχολιάσει το πρόσφατο άρθρο του πρωθυπουργού για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι με αυτή την τακτική του ο κ. Τσίπρας προσβάλει ή τιμά τη μνήμη του Αν. Παπανδρέου ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Σίγουρα στο βαθμό που οι ενέργειες και όλη η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και ο Τσίπρας έχουν κατά ελάχιστη σχέση με τον Ανδρέα η προσπάθεια να ταυτιστεί αυτή η οπισθοδρομική πολιτική νομίζω ότι κάνει ζημιά στην εικόνα και στην ιστορία του Ανδρέα. Για αυτό έχει σημασία κανείς να θυμηθεί τι ήταν πραγματικά αυτό που έκανε, πως ήταν ο Ανδρέας ο άνθρωπος των αλλαγών, ο άνθρωπος που κοίταζε μπροστά, που εξελισσόταν με τις ανάγκες του τόπου και όχι κάποιος ο οποίος οραματιζόταν μια επιστροφή σε ένα παρελθόν το οποίο πλέον δεν υπάρχει».

«Η σημερινή κυβέρνηση δίνει μάχη για τα σύμβολα και όχι για την ουσία» ανέφερε ο γιος του πρώην πρωθυπουργού και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και σημείωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε στην εξουσία υποσχόμενος ότι θα σκίσει τα μνημόνια ενώ ήξερε πως δεν μπορεί να το πετύχει αυτό.
Ο Αντρίκος Παπανδρέου τόνισε πως ο Ανδρέας Παπανδρέου αν ζούσε σήμερα για να αντιμετωπίσει την κρίση θα έδινε μάχη στην ΕΕ για ουσιαστικές αλλαγές και κατέληξε πως θα είχε κάνει τον κατάλληλο συμβιβασμό ώστε η Ελλάδα να βγει από την κρίση και πως θα πετύχαινε τις καλύτερες συνθήκες για το θέμα του χρέους.
Σε ερώτηση εάν ο Γιώργος Παπανδρέου θα θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς δήλωσε άγνοια ενώ χαρακτήρισε σημαντικό βήμα τη δημιουργία του νέου φορέα.