Την παραίτησή του υπέβαλε και ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, παραίτηση που υποβλήθηκε νύχτα. O υπουργός και σύζυγος της Ράνιας Αντωνοπούλου επικοινώνησε από την Τρίπολη όπου βρισκόταν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο γνωστοποίησε την πρόθεσή του να αποχωρήσει, για λόγους ευθιξίας. Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και οι δύο άνδρες συμφώνησαν να μιλήσουν και μετά το περιφερειακό συνέδριο που γίνεται στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας. 

Υπενθυμίζεται ότι η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας αποδείχθηκε σκληρή για να παραιτηθεί, αφού χρειάστηκαν τρεις ώρες μέχρι τελικά να υποβάλει την παραίτηση. Η ίδια θεωρούσε ότι με τις εξηγήσεις που έδινε το θέμα είχε κλείσει. 

Ίλιγγο προκαλεί το πόθεν έσχες του ζεύγους Παπαδημητρίου-Αντωνοπούλου

Η ίδια λάμβανε επίδομα 1.000 ευρώ για το ενοίκιο στο διαμέρισμα που ενοικιάζει στο Κολωνάκι. Η κα Αντωνοπούλου ωστόσο, εφάρμοσε απλά τη διάταξη που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση, η οποία δεν φρόντισε να υπάρξουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για όσους θα λάβουν το συγκεκριμένο επίδομα. Τώρα η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη να αλλάξε τη σχετική διάταξη.

Μετά την αποχώρηση του ζεύγους από την κυβέρνηση φαίνεται πλέον να επισπεύδεται ο ανασχηματισμός, καθώς ο πρωθυπουργός καλείται να καλύψει 2+1 θέσεις στο κυβερνητικό σχήμα: Παπαδημητρίου (Οικονομίας), Αντωνοπούλου (αναπληρώτρια Εργασίας), αλλά και του Κώστα Ζουράρι από το υπουργείο Παιδείας. Το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στην Τρίπολη στο περιφερειακό συνέδριο για την ανάπτυξη. Ενδεχομένως ο ανασχηματισμός να γίνει νωρίτερα ή την Τετάρτη.

Διαβάστε το ρεπορτάζ των Παραπολιτικών: ποιοι φεύγουν από την κυβέρνηση-ποιοι μπαίνουν