Την παραίτηση του κ. Μαρίνου, από την... υποψηφιότητά του για τη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ, αφού ακόμη δεν έχει διοριστεί, ζητεί ο υφυπουργός Εργασίας κ. Πετρόπουλος. Η εμπλοκή στον διορισμό του έρχεται λίγες ώρες μετά τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας πως ο εκλεκτός της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας είχε «στήσει» φάμπρικα στην ΗΔΙΚΑ με απευθείας αναθέσεις έργων σε ιδιώτη συνέταιρό του.

Όπως αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Γιάννης Βρούτσης, ο συγκεκριμένος υποψήφιος είχε μέχρι προχθες μια εταιρεία πληροφορικής μαζί με τον συνεργάτη του Γιώργο Καρκαλή. Προχθές με συμβολαιογραφική πράξη μεταβίβασε τις μετοχές του στον κ. Καρκαλή, ενώ πριν λίγες ημέρες η ΗΔΙΚΑ είχε δώσει δουλειά 20.000 € στον κ. Καρκαλή με απευθείας ανάθεση. Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι ο κ. Μαρίνος ήταν σύμβουλος του επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ. Σύμφωνα με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Καρκαλής έπαιρνε κι άλλες δουλειές από την ΗΔΙΚΑ.  

Ο κ. Μαρίνος απαντώντας στις κατηγορίες των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας παραδέχτηκε την σχέση του με τον κ. Καρκαλή: «Όντως ήταν συνέταιρος μου μέχρι χθες. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και πολύ γνωστός ηλεκτρολόγος. Στην Ελλάδα έχουμε λίγο κόσμο σε αυτό το επίπεδο. Και για αυτό ο κόσμος αυτός ανακυκλώνεται. Ο Καρκαλής συνεργάζεται με την ΗΔΙΚΑ ως ελεύθερος επαγγελματίας». Η επιτροπή για τις ΔΕΚΟ αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα το μεσημέρι, στις 2. Η εμπλοκή όμως φαίνεται ότι είναι και κυβερνητική αφού ο κ. Ευστάθιος Μαρίνος έχει την υποστήριξη της κας Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος που ανέλαβε την παρουσίαση του προτεινόμενου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής δεν γνώριζε για τις δραστηριότητες του κ. Μαρίνου, με αποτέλεσμα να του ζητήσει την παραίτηση για λόγους ευθιξίας. 

Ωστόσο, ο κ. Μαρίνος φαίνεται πως έχει την υποστήριξη της υπουργού Έφης Αχτσιόγλου που επιμένει για την προώθηση του συγκεκριμένου προσώπου στη διοίκηση του κεντρικού ασφαλιστικού φορέα. Να σημειωθεί πως ισχυρές ενστάσεις για την επιλογή Μαρίνου έχουν εκφράσει και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.