Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε η αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή την ομιλία του στο Yπουργικό Συμβούλιο. «Ο μονόλογος του κ. Τσίπρα ενώπιον του άφωνου υπουργικού συμβουλίου απλά επιβεβαίωσε ότι ζει σε εικονική πραγματικότητα» ανέφερε το γραφείο Τύπου. «Προφανώς έχει χάσει κάθε επαφή με τους πολίτες και τα καθημερινά τους προβλήματα. Στο μόνο που είναι ικανός ο πρωθυπουργός είναι η προπαγάνδα. Μόνο που η προπαγάνδα δεν μπορεί πια ούτε να σκεπάσει τα προβλήματα που ο ίδιος προκάλεσε».

Η Πειραιώς θεωρεί ότι το αφήγημα Τσίπρα σε όλη τη βεντάλια της κυβερνητικής πολιτικής (ανάπτυξη, εθνικά, ασφάλεια των πολιτών, συνταγματική αναθεώρηση κ.λπ.) μπορεί να πείσει μόνο τον στενό πυρήνα της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ η οποία συρρικνώνεται.

Κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι μιλάει για ανάπτυξη, όταν η κυβέρνησή του την υπονομεύει, μιλάει για εθνική στρατηγική όταν επιδίδεται σε επικίνδυνους ερασιτεχνισμούς με την Τουρκία και τα Σκόπια, όταν αντιμετωπίζει ακόμη και το σύνταγμα με εμμονές και ιδεοληψίες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον κυβερνητικό εταίρο του κ. Τσίπρα Πάνο Καμμένο «όχι απλά ανίκανο, αλλά και επικίνδυνο» μετά και τις δηλώσεις που έκανε, αποκαλώντας «τρελό» τον Ερντογάν, εκτιμώντας ότι η «εκκρεμότητα» των δύο στρατιωτικών μπορεί να κρατήσει και 15 χρόνια.

«Θα ήθελα να αναλογιστείτε πώς αισθάνονται οι γονείς όταν λέει ότι οι δύο αξιωματικοί μπορεί να μείνουν στη φυλακή και 15 χρόνια» είπε στον Real FM. «Δεν ελέγχει αυτά που λέει, ρίχνει αχρείαστα λάδι στη φωτιά» τόνισε. «Το λέω για τη συνολική του συμπεριφορά. Έχω στηλιτεύει και το στυλ του, τις στολές παραλλαγής και άλλες γραφικότητες». Παρατήρησε για τον Π. Καμμένο ότι «μένει σε αυτή τη θέση ένας άνθρωπος ο οποίος δεν μπορεί να ελέγξει αυτά που λέει» και συνέστησε «να μιλάει λιγότερο και να ασχολείται περισσότερο με την ιδιότητά του».

Το Σκοπιανό

Σήμερα στις 5 το απόγευμα κλείστηκε το ραντεβού Κοτζιά - Κουμουτσάκου προκειμένου ο υπουργός Εξωτερικών να ενημερώσει τη ΝΔ για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό. Η Πειραιώς θεωρεί κρίσιμη την 12η Απριλίου που θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση Κοτζιά - Ντιμιτρόφ και θα υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το τι θα κάνει αν έλθει συμφωνία στη Βουλή για το Σκοπιανό, λέγοντας ότι «θα εξετάσουμε την οποιαδήποτε συμφωνία, αν και η κυβέρνηση δίχασε την κοινωνία και δημιούργησε αρνητικό υπόστρωμα για τη διαπραγμάτευση» σημειώνοντας ότι αν κληθεί να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό θα ανταποκριθεί.

Επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό για τους μέχρι τώρα χειρισμούς του, γιατί δεν επεδίωξε να ενημερώσει την αντιπολίτευση, επέλεξε τη μυστική διπλωματία και περιφρόνησε όσους έχουν αυξημένη εθνική ευαισθησία και διαδήλωσαν, χαρακτηρίζοντάς τους όχλο, όπως επισήμανε.

Η κριτική και η σύγκριση γίνεται πλέον με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ 3 χρόνων και 3  μηνών. «Καθαρή έξοδος δεν υπάρχει, είναι το νέο βρώμικο ψέμα του κ. Τσίπρα», τόνισε, ο Κυρ. Μητσοτάκης. Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη ψηφίσει μέτρα για το 2019 και το 2020, μείωση συντάξεων και αφορολόγητου. «Αν εννοεί αυτά που λέει για καθαρή έξοδο, ας έλθει στη Βουλή να τα ακυρώσει» δήλωσε. Υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας διέλυσε τη μεσαία τάξη για να μπορεί να έχει υπερπλεονάσματα, ώστε να μοιράζει επιδόματα.

Ο Πέτσας διάδοχος του Μπεκίρη

Μία σημαντική αλλαγή σκυτάλης έγινε στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ. Ο κ. Μιχάλης Μπεκίρης παραιτήθηκε από διευθυντής του γραφείου του για προσωπικούς λόγους. Ο κ. Μητσοτάκης τον ευχαρίστησε θερμά για το έργο του και τη συνεισφορά του στην πορεία της ΝΔ. Τον πρώην βουλευτή και υπουργό διαδέχεται ένας τεχνοκράτης, ο Στυλιανός Πέτσας, ο οποίος μεταξύ άλλων διετέλεσε διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ και της Cosmote, μέλος του προεδρείου της Economic and Development Review Committee (EDRC) του ΟΟΣΑ, του Δ.Σ. της Ένωσης Νέων Επιστημόνων Ευρωπαϊκών Σπουδών και της Ένωσης Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, προϊστάμενος Εσόδων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οικονομικός σύμβουλος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, εθνικός εμπειρογνώμονας σε Προγράμματα Οικοδόμησης Θεσμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Twinning Projects) και εκπρόσωπος της Ελλάδας σε Ομάδες Εργασίας και Επιτροπές της Ε.Ε.


Την περίοδο 2012-2014 ήταν από τους βασικούς διαπραγματευτές της ελληνικής πλευράς με τους εταίρους μας της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής. Προετοίμασε και υποστήριξε σε τεχνικό επίπεδο τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, από τον Αύγουστο του 2013, καθώς και τη μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης κατά 30%, από τον Ιανουάριο του 2015.