Ως «Δούρειο Ίππο» της κυβέρνησης για να επαναφέρει το εκλογικό σύστημα και να πιέσει το Κίνημα Αλλαγής να ψηφίσει την απλή αναλογική, βλέπουν στελέχη της Πειραιώς, την πρόταση Σκουρλέτη για την κατάτμηση της αχανούς Β' Αθήνας. «Δεν διαφωνεί κανείς ότι η Β' Αθήνας πρέπει να κατατμηθεί, αλλά αυτό θα γίνει μέσα στο πλαίσιο του νέου εκλογικού συστήματος που δεσμεύτηκε ότι θα φέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά τις εκλογές» δήλωσε στα parapolitika.gr υψηλόβαθμη κομματική πηγή. «Ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιδιώξει ευρύτερες συναινέσεις για ένα εκλογικό σύστημα το οποίο θα γίνει πιο δίκαιο από το σημερινό, με πιο λελογισμένο μπόνους και το οποίο θα εξασφαλίζει κυβερνησιμότητα και πολιτική σταθερότητα» τόνισε.

Η Πειραιώς δεν πρόκειται να μπει σε καμία συζήτηση με την κυβέρνηση Τσίπρα, για την κατάτμηση της Β' Αθήνας, επειδή ακριβώς βλέπει να παίζονται εκλογικά παιχνίδια που θα του επιτρέψουν μια καλύτερη διαχείριση της ήττας που έρχεται και προκειμένου να ανακόψει την αυτοδυναμία της ΝΔ.

Οι συντάξεις

Η προεκλογική πλειοδοσία υποσχέσεων της κυβέρνησης που ήδη άρχισε με επίκεντρο τις συντάξεις και το αν θα περικοπούν ή όχι από την 1/1/2019, όπως ήδη ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι μια απόδειξη της σύγχυσης που υπάρχει στην κυβέρνηση αλλά και ένδειξη πανικού, όπως τονίζουν πηγές της Πειραιώς.

Την Δευτέρα 46 βουλευτές της Ν.Δ. κατέθεσαν ερώτηση για τις περικοπές των συντάξεων και καλούν την κυβέρνηση «να δώσει πλήρεις απαντήσεις τόσο για το ύψος των περικοπών όσο και για τον αριθμό των συνταξιούχων που θίγονται ανά ταμείο».

Η Πειραιώς θεωρεί ότι επιστρατεύονται και οι συνταξιούχοι στα προεκλογικά παιχνίδια. «Το σύνολο των συνταξιούχων και εργαζομένων της χώρας βρίσκεται σε πλήρη αναστάτωση και αγωνιούν ευλόγως για τις νέες επώδυνες μειώσεις στις συντάξεις τους που συμφώνησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ήδη υλοποιούνται από τις 12/5/2016 με το νόμο Κατρούγκαλου» δήλωσε ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ. «Την ίδια στιγμή βουλευτές και υπουργοί της Κυβέρνησης, με εντελώς ανεύθυνο τρόπο, προβαίνουν σε αμφίσημες δηλώσεις για τις επικείμενες περικοπές, χωρίς οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν τροποποιηθεί στο παραμικρό, πόσο μάλλον να έχουν ανακληθεί» τόνισε.

Σιωπή Τσακαλώτου

Και νέα δήλωση έκανε η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη για τις καταγγελίες του Ιωσήφ Λιβανού στα «Παραπολιτικά» σε βάρος συμβούλου του υπουργού Οικονομικών που του ζήτησε μίζα μέσω δικηγορικής αμοιβής -όπως υποστήριξε- από το ποσόν που δικαιούται για τις πληροφορίες που έδωσε στις αρχές για το σκάνδαλο «Καρούζος gate».

« Ο κ. Τσακαλώτος για 15η μέρα αποφεύγει να δώσει απαντήσεις για την καταγγελία του επιχειρηματία Ιωσήφ Λιβανού, ότι ο σύμβουλός του Αλέξης Πουλιάσης ζήτησε μίζα 1,8 εκατ. ευρώ", δήλωσε η κ.Σπυράκη.
"Το ερώτημα που του απευθύνει η ΝΔ είναι συγκεκριμένο» τόνισε. «Αν ο κ. Τσακαλώτος πιστεύει ότι έχει στηθεί μια σκευωρία σε βάρος του, γιατί δεν έχει ήδη υποβάλει μήνυση εναντίον του κ. Λιβανού;".

Υπενθυμίζεται ότι και ο Βαγγέλης Μειμαράκης είχε κατηγορηθεί από τον Ι.Λιβανό (για άλλο θέμα) και του έκανε μήνυση γιατί πίστευε ότι θα δικαιωθεί όπως και έγινε.

Υφυπουργός ψηφιακής πολιτικής

Την θέση υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, που θα συντονίζει τα έργα του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας θα συστήσει στο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εφόσον κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές.Το ανήγγειλε στο συνέδριο Digital Economy Forum 2018 που διοργάνωσε ο ΣΕΠΕ.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για οπισθοδρόμηση στα θέματα της ψηφιακής οικονομίας. «Δεν υλοποιούνται έργα» δήλωσε. «Εχουμε αλλάξει δύο γενικούς γραμματείς (ψηφιακής πολιτικής) με τον τελευταίο να μην έχει εμπειρία στο αντικείμενο» τόνισε. Ταυτόχρονα άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «είναι προκλητικό να τσακίζει τους Έλληνες στους φόρους και να κόβει τις συντάξεις και να μην προωθεί πολιτικές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή».

Ο πρόεδρος της ΝΔ προτείνει επτά παρεμβάσεις:

1) Δημιουργία μίας δομής παρά τω πρωθυπουργώ για τον συντονισμό των έργων που αξιοποιούν τις ψηφιακής τεχνολογίες

2) Προώθηση δικτύων νέας γενιάς υψηλών ταχυτήτων σε όλη τη χώρα

3) Επένδυση στην οικονομία των δεδομένων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα ανοικτά δεδομένα

4) Δημιουργία ενός ευρέως προγράμματος ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων, το οποίο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει και την εισαγωγή μαθήματος προγραμματισμού στο σχολείο.

5) Υλοποίησης ενός προγράμματος πραγματικού ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτος, το οποίο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την υλοποίηση έργων όπως είναι οι ψηφιακές ταυτότητες, η δημιουργία ενιαίου ηλεκτρονικού συστήματος για την έναρξη επιχειρήσεων, η δημιουργία ηλεκτρονικού φακέλου υγείας, η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος για το χώρο της δικαιοσύνης, η υλοποίηση ενιαίου εισιτηρίου τουριστικών χώρων, η αναβάθμιση του Ερμής, καθώς και η δημιουργία ενός κεντρικού οργανογράμματος για την ψηφιακή διοίκηση.

6) Ευέλικτη υλοποίηση έργων.

7) Παροχή φορολογικών κινήτρων σε επιχειρήσεις που επενδύσουν στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης.