Όποτε και να γίνουν οι εκλογές η Αξιωματική Αντιπολίτευση θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις χάσει γι αυτό αναζητά τις συνθήκες και τον χρόνο που θα επιτρέψουν στον Αλέξη Τσίπρα να διαχειριστεί την επόμενη μέρα. «Ένα είναι βέβαιο: ότι τη συντριβή δεν θα την αποφύγει ο ΣΥΡΙΖΑ ό,τι και να κάνει» δήλωσε στα «Παραπολιτικά» κομματική πηγή. «Τώρα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αποφύγει την επικείμενη εκλογική συντριβή.»

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές τόσο καλύτερα γιατί οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «προκαλούν ζημιά στην χώρα». Μιλώντας στους τομεάρχες της πέταξε το γάντι στον πρωθυπουργό και τον παρότρυνε να κάνει εκλογές τον Σεπτέμβριο αν όντως πιστεύει στο αφήγημα του για την «καθαρή έξοδο» και αν όντως δεν φοβάται τη ΝΔ. Το μήνυμα που ήθελε να στείλει ήταν ότι η ΝΔ είναι έτοιμη για εκλογές όπως και για την επόμενη μέρα όποτε και αν γίνουν. «Όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα» είνα το μότο του.

Στις νέες απειλές του Μαξίμου ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019 «και μέχρι τότε, μία σειρά από υποθέσεις σκανδάλων που αγχώνουν την ηγεσία της ΝΔ θα έχουν βρει τον δικαστικό τους δρόμο ανεμπόδιστα, όπως ορίζει ο νόμος» η Πειραιώς βλέπει μόνο πανικό της κυβέρνησης. «Χάνει η παρέα του Μαξίμου και στήνει σκευωρίες επιδιώκοντας την πολιτική εξόντωση των αντιπάλων του» δήλωσαν κομματικές πηγές στα «Παραπολιτικά».

«Δεν πήραν μάθημα ούτε από το σκάνδαλο της Novartis με το οποίο η κυβερνητική πλειοψηφία παρέπεμψε σε Προανακριτική 10 πολιτικούς -ανάμεσα τους και δύο πρώην πρωθυπουργούς- και απεδείχθη άνθρακας ο θησαυρός. Η δικογραφία επέστρεψε στη Δικαιοσύνη...»

Εσωκομματικές εκλογές ανανέωσης

Προέδρους των ΝΟΔΕ, των ΔΗΜΤΟ και τους συνέδρους που θα συμμετέχουν στα επόμενα δύο τακτικά συνέδρια εκλέγουν τα μέλη της ΝΔ στις 13 Μαΐου. Ήδη 155.335 κατέβαλαν την ετήσια συνδρομή των 12 ευρώ, αποκτώντας το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στην επικείμενη διαδικασία. Επισημαίνεται ότι 27.896 πολίτες έγιναν μέλη της ΝΔ για πρώτη φορά τώρα. Η ΝΔ σήμερα αποτελεί το κόμμα με την -αναλογικά- ισχυρότερη βάση ενεργών μελών όχι μόνο μεταξύ των ελληνικών, αλλά και όλων των ευρωπαϊκών κεντροδεξιών κομμάτων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ψηφίσει σε εκλογικό κέντρο στο Περιστέρι. «Η πρωτοβουλία αυτή είναι προφανές ότι δεν αφορά μόνον τη ΝΔ» δήλωσε. «Αποτελεί μια τολμηρή πολιτική επιλογή, καθώς σηματοδοτεί το άνοιγμα που οφείλουν να κάνουν όλα τα κόμματα σήμερα στην κοινωνία, προκειμένου να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη της».

Υπενθύμισε ότι πολλοί πριν από 30 μήνες όταν ανέλαβε την ηγεσία της ΝΔ του έλεγαν ότι οι ιδέες αυτές θα μείνουν μόνον στη θεωρία. «Αποδείξαμε στην πράξη ότι το αίτημα για ανανέωση σε πρόσωπα, ιδέες και οργανωτικές δομές είναι ισχυρότερο από οποιαδήποτε δύναμη αντίστασης» τόνισε.

Θα στηθούν 339 κάλπες. Περισσότερα από τα μισά μέλη ανήκουν στην δυναμική ηλικιακή ομάδα των 25-54 ετών, ενώ το 35% αυτών είναι γυναίκες και το 65% άνδρες.

Το 46,3% εργάζονται ως μισθωτοί στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, το 13,3% είναι έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες, το 7,5% είναι εκπαιδευτικοί, το 6,8% εργάζεται στον πρωτογενή τομέα και το 4,4% στην υγεία.

Υπάρχει επίσης εντυπωσιακή γεωγραφική κατανομή των εκλογέων στην επικράτεια καθώς σε κάθε κάλπη κατά μέσο όρο είναι εγγεγραμμένοι περισσότεροι από 2.500 πολίτες, ενώ εκλογές θα γίνουν σε όλους τους νομούς και σε εκατοντάδες πόλεις της χώρας.

Σε περισσότερες από 60% των ΝΟΔΕ αναμετρώνται δύο ή και περισσότεροι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου, ενώ εκτιμάται ότι το ποσοστό ανανέωσης των μελών των προεδρείων των οργανώσεών μας θα ξεπεράσει το 50%.

Ο Κυριάκος για Ρουβίκωνα

Αιχμές για ανυπαρξία κυβερνητικής πολιτικής βούλησης στο θέμα του Ρουβίκωνα άφησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δίνοντας τα εύσημα στο δήμαρχο της Τήνου και στους αστυνομικούς του νησιού για τα αντανακλαστικά που επέδειξαν στις εκεί επιθέσεις του Ρουβίκωνα. Υπενθυμίζεται ότι ομάδα του Ρουβίκωνα εισέβαλε στο δημαρχείο της Τήνου και συνελήφθησαν οκτώ άτομα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έγραψε το εξής tweet. «Συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Γ. Σιώτο και στους αστυνομικούς της Τήνου. Οι "ακτιβιστές" του Ρουβίκωνα θα δικαστούν στη Σύρο μετά από μήνυση του Δημάρχου για την εισβολή τους στο Δημαρχείο του. Κύριε Βούτση, κ. υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ είδατε πόσο εύκολο είναι, όταν υπάρχει πολιτική βούληση;»