Μετά την ένταση και τις ενστάσεις στην Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής όπου ο Κώστας Τασούλας της ΝΔ στρίμωξε τον Πάνο Καμμένο για τα F16 ακολούθησαν αντιδράσεις και από τα υπόλοιπα κόμματα ζητώντας εξηγήσεις από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για τα F16.

Συγκεκριμένα τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για παραβίαση των κανονισμών από τον υπουργό και ισχυρίζονται ότι πρώτα θα έπρεπε να ενημερωθεί η Βουλή και στη συνέχεια το ΚΥΣΕΑ.

Μετά τις αντιδράσεις, η Επιτροπή διεκόπη με τον τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ, Βασίλη Κικίλια, να εξέρχεται από την αίθουσα εμφανώς εκνευρισμένος, με τον Πάνο Καμμένο να κάνει ύστατη προσπάθεια για επανάληψη της συνεδριάσης το απόγευμα.

Στη συνέχεια προσήλθαν οι βουλευτές και ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής, με τους βουλευτές της ΝΔ να κάνουν λόγο για ακέραια ευθύνη για τη μη τήρηση της διαδικασίας από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, παρά ταύτα με γνώμονα το συμφέρον τη χώρας είναι σύμφωνοι επί της αρχής για τη συμφωνία αυτή.

Δήλωση βουλευτών της ΝΔ

Η ΝΔ επισημαίνει ότι ο υπουργός φέρει ακέραια την ευθύνη για την μη ορθή τήρηση της διαδικασίας ενημέρωσης και έκφρασης γνώμης από την Επιτροπή Εξοπ0λισμώντης Βουλής για την συμφωνία αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας. Υπογραμμίζει επίσης ότι έως και σήμερα δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας", της οποίας η ευθύνη υλοποίησης βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση. Παρά ταύτα θέτοντας πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας και της Πολεμικής Αεροπορίας η ΝΔ εκφράζει την σύμφωνη γνώμη επί της αρχής για την συμφωνία αυτή.

Διαβάστε σχετικά εδώ.