Περιφερειακές δηλώσεις, που γίνονται κάτω από την πίεση της αντιπολίτευσης χαρακτήρισε ο Στέργιος Πιτσιόρλας, τα όσα κατά καιρούς δηλώνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο υφυπουργός Οικονομίας δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφιβολία ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει απολύτως όλα όσα έχει συμφωνήσει.

«Αναφέρεστε σε περιφερειακές δηλώσεις και όχι σε δηλώσεις του πρωθυπουργού ή του κ. Τσακαλώτου. Αυτή είναι μια συζήτηση που γίνεται κάτω από την πίεση της αντιπολίτευσης, αυτό που έχει σημασία είναι τι λέει η κυβέρνηση, τι λέει ο πρωθυπουργός και τι λένε οι υπουργοί που χειρίζονται το θέμα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τη στάση που θα κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση. Τα όσα συμφωνήσαμε θα τα τηρήσουμε αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Θα διατηρήσουμε την δημοσιονομική προσαρμογή και πειθαρχία και συγκράτηση που έχουμε πετύχει αυτά τα χρόνια. Δεν θα ακυρώσουμε τις θυσίες του ελληνικού λαού, δεν θα κλοτσήσουμε την καρδάρα τώρα στο τέλος, αυτά που πετύχαμε πρέπει να τα διατηρήσουμε».

Συμπλήρωσε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στις εκλογές με την μεγάλη εικόνα και όχι φοβούμενος κάποιες δύσκολες πλευρές της κυβερνητικής πολιτικής: «Εμείς θα πάμε στις εκλογές επικαλούμενοι ένα τεράστιο έργο που έχει κάνει η κυβέρνηση, δηλαδή η έξοδος από τα μνημόνια και η ολοκλήρωση του προγράμματος και η στροφή που έχει σημειώσει η ελληνική οικονομία. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα, δεν θα πάμε σε εκλογές φοβούμενοι κάποιες πλευρές που όντως είναι δύσκολες αλλά είναι αναγκαίες, αυτά τα θέματα τα έχει λύσει κυβέρνηση.»

Για το Ελληνικό είπε ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εκκενωθεί όλος ο χώρος και μόλις ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για το καζίνο οι μπουλντόζες θα ξεκινήσουν τις εργασίες στην επένδυση.