Το Υπουργικό Συμβούλιο έχει συγκαλέσει για τις 15:30 της Δευτέρας ο πρωθυπουργός με φόντο τους 152 βουλευτές που απέμειναν στην κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά και τις ανακοινώσεις του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου ότι μένει στην κυβέρνηση μέχρι να φύγει, όταν έρθει στη Βουλή η συμφωνία για το Σκοπιανό.

«Για μας το θέμα της ονομασίας είναι αδιαπραγμάτευτο. Και στο τέλος-τέλος, ο ελληνικός λαός μας ψήφισε για το αναγκαίο καλό. Εμείς λοιπόν όταν έρθει η ώρα και αν έρθει η ώρα, αυτή την λαϊκή εντολή θα την εκτελέσουμε με το μεγαλύτερο μέσο που έχουμε. Την απόσυρσή μας από την κυβέρνηση» είπε την Κυριακή μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ενώπιον της οργής απέναντι στον ίδιο, είπε: «Δεν θα επιτρέψουμε να έλθει κύρωση της Συμφωνίας στη Βουλή συμμετέχοντας εμείς στην κυβέρνηση».

Κατά τα άλλα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στην πρόσφατη συμφωνία του Eurogroup, ενώ με αφορμή και τα σενάρια για αποστασία ή και ανατροπή του πολιτεύματος που διακίνησε το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση, θα εξαπολύσει νέα επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.