Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας το πρωί στα Παραπολιτικά 90,1, σε αντίθεση με τα όσα είπε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας περί ασύμμετρης απειλής, τόνισε ότι είναι νωρίς να μιλήσουμε για ασύμμετρες καταστάσεις κάνοντας λόγο για μια ασύμμετρη σύμπτωση παραγόντων καιρικών που δημιουργούν αυτό το φαινόμενο του «σιθώνα».

Επίσης ανάφερε ότι η ότι η Βουλή θα λειτουργήσει κανονικά και θα πραγματοποιηθεί έκτακτη διάσκεψη των προέδρων το πρωί της Τετάρτης.

"Αύριο στη διάσκεψη θα γνωρίζουμε … διότι αυτή τη στιγμή γίνεται μόνο καταγραφή της κατάστασης… Μετά την ευρεία κυβερνητική σύσκεψη με όλους τους κυβερνητικούς παράγοντες σίγουρα θα ληφθούν κάποιες αποφάσεις οι οποίες να αφορούν ενδεχομένως και σε αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις για επείγουσες παρεμβάσεις", τόνισε ο κ. Βούτσης.

Επίσης σημείωσε ότι:"Στη διάσκεψη ενδεχομένως να έχουμε διαμορφώσει και ένα μικρό πακέτο πρώτης βοήθειας που μπορεί να δώσει η Βουλή από το αποθεματικό της και κάποιες άλλες ιδέες… για να βοηθήσουμε στις πρώτες ανάγκες.

Ερωτηθεις αν έχει εκτίμηση του τι συνέβη ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε: "Η εκτίμηση για το τι συνέβη είναι σαφής… πρόκειται για μια ασύμμετρη καταστροφή η οποία προήλθε από μια ασύμμετρη σύμπτωση παραγόντων καιρικών που δημιουργούν αυτό το φαινόμενο του «σιθώνα», δηλαδή διαμορφώνονται κάποιες δίοδοι με βαση τις διαφορές θερμοκρασιών και τους έριδες που ήταν μέχρι 11 μποφόρ, που σαρώνουν συγκεκριμένες περιοχές.

Πρόκειται για «ειδικά καιρικά φαινόμενα» που όταν αναπτυχθούν δημιουργούν μεγάλες συνέπειες. Περί άλλων ασύμμετρων καταστάσεων που ενδεχομένως σε αυτές τις περιπτώσεις υπονοεί κανείς, είναι πολύ νωρίς ακόμα … είμαι σίγουρος ότι αρμόδια όργανα της αστυνομίας , του στρατού, της τοπικής αυτοδιοίκησης πιθανών να ασχοληθούν και με το κατά πόσο ήταν ή δεν ήταν και έργο εμπρηστών. Προς ώρας δεν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις.

Δυστυχώς έχουν βρεθεί και νεκροί στη θάλασσα. Φοβάμαι πως μετά την πλήρη καταγραφή θα είμαστε μπροστά σε ένα δραματικό και πρωτοφανές γεγονός."