«Ζητώ εξουσιοδότηση να πάω στον Τσίπρα να του ζητήσω να αποσύρει τους υπουργούς των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση και να μην τους ξανατοποθετήσει στις θέσεις τους» είπε ο Πάνος Καμμένος προς τους βουλευτές του, εισέπραξε ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ από όσους ήταν παρόντες και διέκοψε τη συνεδρίαση. 

Προς τι η έκπληξη; Επειδή όσοι έχουν κυβερνητική καρέκλα δεν θέλησαν να την αφήσουν και έφτασαν στο σημείο να «αδειάσουν» τον πρόεδρό τους, ο οποίος δεν ελέγχει το κόμμα του το οποίο τελεί υπό διάλυση;

Κοντολογίς προτίμησαν την καρέκλα και την εξουσία, έστω και  για μερικές εβδομάδες ακόμα.

Ποιος του έμαθε όμως έτσι;

Ποιος άλλος από τον ίδιο τον Πάνο Καμμένο.

Ο Πάνος Καμμένος έλεγε το 2015 ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν θα υπογράψει κανένα μνημόνιο» και πως θα παραιτηθεί αλλά τελικά ψήφισε ένα ολόκληρο Μνημόνιο τον Αύγουστο του 2015, μετά το εξάμηνο της «περήφανης» διαπραγμάτευσης.

Ο Πάνος Καμμένος τον Μάρτιο του 2016 ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα επειδή αποκάλεσε «Μακεδονία» την ΠΓΔΜ και όχι μόνο αυτό, έθεσε τις παραιτήσεις του ίδιου και των υπουργών των ΑΝΕΛ στη διάθεση του Αλέξη Τσίπρα. Τελικά ούτε ο Γιάννης Μουζάλας παραιτήθηκε, ούτε ο Πάνος Καμμένος και οι υπουργοί του.

Το ίδιο έγινε όταν το 2015 έλεγε «ο ΦΠΑ στα νησιά δεν πρόκειται να ανέβει» αλλά μετά από λίγο καιρό την ψήφισε κανονικότατα.

Όπως και με την «εκχώρηση του εθνικού πλούτου» ο οποίος τελικά εκχωρήθηκε για 99 χρόνια και ο Πάνος Καμμένος, ούτε παραιτήθηκε.

Με τις κωλοτούμπες που έκανε ο Πάνος Καμμενος από τον Γενάρη του 2015 μέχρι σήμερα για την καρέκλα της εξουσίας κατάφερε να έχει 7 βουλευτές (είχε εκλέξει 10 τον Σεπτέμβριο του 2015) και να έχει 7 εκπροσώπους στην κυβέρνηση (ο ίδιος, Κουντουρά, Κόκκαλης, Κουίκ, Κόλλια-Τσαρουχά, Μαυραγάνης, Χρυσοβελώνη).

Έδειξε λοιπόν στους βουλευτές και τα στελέχη του, ότι με τις κωλοτούμπες και με την αθέτηση του λόγου του, κατάφερε ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Ίσο αριθμό βουλευτών και υπουργών.

Πώς ζητάει τώρα να παραιτηθούν από τις θέσεις που τους έβαλε εκείνος με τις κωλοτούμπες του;