Επανέκαμψε στις τηλεοπτικές εμφανίσεις ο Πάνος Καμμένος μετά την περιπέτεια της υγείας του. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, δήλωσε ευρωσκεπτικιστής με ύβρεις κατά Γιούνκερ, τάχθηκε υπέρ των ΗΠΑ ως μοναδικού συμμάχου της Ελλάδας και εκτίμησε ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι στη λίστα των ΑΝΕΛ για τις ευρωεκλογές, αλλά όχι για να μετακομίσει στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς -κατά τη γνώμη του- είναι απαραίτητος στη Βουλή των Ελλήνων.

Στη νέα θεωρία του, ο Μητσοτάκης ήταν το δεκανίκι της κυβέρνησης και όχι ο ίδιος που κυβέρνησε επί τέσσερα χρόνια με τον Τσίπρα, ψηφίζοντας, μεταξύ άλλων: μνημόνιο, ΕΝΦΙΑ, Υπερταμείο και ασφαλώς τις «Πρέσπες», αφού δεν στήριξε την πρόταση μομφής της ΝΔ, τον Ιούνιο του 2018.

Στο σκεπτικό του: Ο ίδιος κράτησε ζωντανή τη χώρα τα τέσσερα χρόνια, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έπεσε από την εξουσία, επειδή «η ΝΔ στήριξε το Σύμφωνο Συμβίωσης», όπως εξήγησε, και κάποια άλλα νομοσχέδια...

Για την ιστορία: Το Σύμφωνο Συμβίωσης υπερψήφισαν το 2015 και τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ (τότε): Έλενα Κουντουρά, Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Κώστας Ζουράρις. 

Το νομοσχέδιο για το «Σύμφωνο» στήριξαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων, καθώς και 19 βουλευτές από τη ΝΔ.

Στην ίδια τηλεοπτική εμφάνιση, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε «νεοδημοκράτης της σχολής Κωνσταντίνου Καραμανλή» (όπως και η Κατερίνα Παπακώστα) και τάχθηκε υπέρ κυβέρνησης εθνικής ενότητας μετά τις εκλογές.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τοποθέτησε την Ελλάδα σε μια νέα «Μεσογειακή Ένωση» με Κύπρο, Ισραήλ και Αίγυπτο (λόγω των ενεργειακών κοιτασμάτων) υπό την αιγίδα των ΗΠΑ.

Επανέλαβε τις κατηγορίες του για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, δηλώνοντας βέβαιος ότι θα πάει φυλακή.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για την υποψηφιότητα Κόκκαλη στην ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ, προτίμησε την γενίκευση, λέγοντας ότι όλοι έχουν διαπλοκή στα ευρωψηφοδέλτιά τους, εκτός από τους ΑΝΕΛ.