"Για τον Ανδρέα Λοβέρδο βάζω το χέρι μου στη φωτιά", δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, σχολιάζοντας την υπόθεση Novartis.

O Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής είπε ότι “έχουμε δει τη δικογραφία που βασίζεται σε κουκουλοφόρους μάρτυρες. Οι καταθέσεις έχουν διατυπώσεις του τύπου "ίσως να έγινε αυτό".

"Άνοιξαν οι λογαριασμοί του Λοβέρδου, των συγγενών του, των συνεργατών του και δεν βρήκαν απολύτως τίποτα", συνέχισε, κάνοντας λόγο για σκευωρία που στοχοποιεί την παράταξη.

"Δεν φοβόμαστε τίποτα", τόνισε και ανέφερε ότι το ΚΙΝΑΛ ψήφισε την άρση ασυλίας Λοβέρδου ενώ δεν έγινε το ίδιο με την άρση ασυλίας Καμμενου και Πολάκη.

"Κρύφτηκαν πίσω από το άρθρο 86. Πρέπει να ξέρει ο κόσμος αν ο Καμμένος είναι συκοφάντης ή αν ο Κοτζιάς πήρε λεφτά", υπογράμμισε.

Χαρακτήρισε "ωραία ανέκδοτα" τα περί σύμπραξης Γεννηματά Μητσοτάκη και πρόσθεσε ότι η σύμπραξη είναι εξίσου πιθανή με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εφόσον συμφωνήσουν τα δύο κόμματα στη βάση του προγραμματικού πλαισίου του ΚΙΝΑΛ. "Δεν θα γίνουμε βολικό συμπλήρωμα κανενός", σημείωσε και ανέφερε ότι προϋποθέσεις για συμμετοχή του ΚΙΝΑΛ σε συγκυβέρνηση είναι:

αλλαγή υφιστάμενης πολιτικής, εθνική συνεννόηση σε βασικά ζητήματα και διερευνητική εντολή στο ΚΙΝΑΛ.

Ως προς το λεγόμενο σχέδιο Πυθία είπε ότι "στήθηκε ολόκληρο σκηνικό και αφήγημα από τη ΝΔ για το θέμα αυτό, υπήρξαν συνωμοσιολογικά σενάρια για δολοφονία Καραμανλή τα οποία και κατέρρευσαν. Δεν άκουσα τη ΝΔ να κάνει λόγο για το θέμα. Αυτά τα παραμύθια δεν μπορούν να έχουν χώρο στο δημόσιο λόγο μας. Θα καταρρεύσουν και άλλα, όπως αυτό της Novartis".

"Θα μας βρουν απέναντί τους", απάντησε όταν ρωτήθηκε για τη δήλωση Μητσοτάκη περί κατάργησης του δώρου Χριστουγέννων.