Το «Τέρας κι εγώ» παρουσιάζεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά στο Θέατρο «Πρόβα» και είναι βασισμένο στο μπεστ σέλερ τουΣταμάτη Μαλέλη. Αναφέρεται στη συναρπαστική ιστορία ενός λαμπρού επαγγελματία, που, ενώ έχει κατακτήσει την κορυφή της επιτυχίας, ζει για δεκαετίες αγκαλιά με τον θάνατο.

Πρόκειται για ένα αποκαλυπτικό ντοκουμέντο, που καταγράφει με συνταρακτικές λεπτομέρειες τη μάχη που δίνει ο ήρωας με την κατάθλιψη και τον πανικό, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο λυτρώνεται. Ελαβε μάλιστα από την Ακαδημία Τεχνών το πρώτο βραβείο «Νίκος Ζακόπουλος» ως το καλύτερο για το έτος 2016-2017.

314_low-1024x683

«Το έργο το έχει αγκαλιάσει πάρα πολύ το κοινό, γιατί, εκτός από την εξαιρετική δουλειά των συντελεστών, πρόκειται για ένα κείμενο που βοηθάει επί της ουσίας ανθρώπους που βιώνουν μια αντίστοιχη κατάσταση και πολλές φορές μπορεί να μην το έχουν συνειδητοποιήσει. Τον ρόλο του Σταμάτη Μαλέλη υποδύεται ο Σωτήρης Τσόγκας, ο οποίος έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία, την ψυχίατρό του εγώ, τον αδελφικό του φίλο ο Κυριάκος Ντούμος, που είναι στην πραγματικότητα φίλος του, και τη γραμματέα του η Κοραλία Τσόγκα», εξηγεί στο «S» η Μαίρη Ραζή.

Ο Σταμάτης Μαλέλης δεν είναι ένας συνηθισμένος συγγραφέας. Εχει εντυπωσιάσει τη Μαίρη Ραζή. «Η συμμετοχή του Σταμάτη στην παράσταση κάθε βράδυ είναι συγκλονιστική. Ερχεται (όποτε είναι δυνατόν) και μιλάει με το κοινό, συγκινείται και έχει μεγάλη εκτίμηση και στον θίασο. Δεν έχω δει συγγραφείς να έρχονται σχεδόν κάθε μέρα. Μάλιστα, υπάρχουν φορές που δεν αντέχει να βλέπει το έργο και πηγαίνει στο καμαρίνι και το ακούει», αποκαλύπτει η ταλαντούχα ηθοποιός.

«Θέλει να δίνει δύναμη στον κόσμο. Στο τέλος, τους λέει φωναχτά: “Με βλέπετε; Πήγα να πεθάνω, με βλέπετε; Είμαι εδώ!”. Εγώ τον ευχαριστώ που μας έχει δείξει τέτοια εμπιστοσύνη για να ταξιδέψουμε στα άδυτα της ψυχής μας», τονίζει. «Χρειάζεται ψυχή ο ρόλος που κάνω, αυτός της ψυχιάτρου. Δεν είναι εύκολο να ρωτάω τον παρτενέρ μου -που ξέρω πώς είναι στη ζωή ο Μαλέλης- πώς είναι η ερωτική ζωή και όλα αυτά... Τα πρόσωπα είναι πραγματικά και αυτός είχε το θάρρος να τα πει για το καλό των ανθρώπων».

razi-2__2_

«ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ».


Η ίδια εξηγεί πως το έργο είναι μια ουσιαστική βοήθεια στον κόσμο που υποφέρει προκειμένου να βρει το φως:

«Οταν βλέπω ένα εισιτήριο, καταλαβαίνω... Οταν δεν έχει κάποιος πλάι του άνθρωπο, είναι σίγουρα στην αρχή μιας κατάθλιψης. Ομως η επικοινωνία μας με τον κόσμο είναι συγκινητική. Μας παίρνουν τηλέφωνο την άλλη μέρα και μας μιλάνε κλαίγοντας πολλές φορές. Μας ευχαριστούν πολύ και μας λένε πως τους σώσαμε και πως θα απευθυνθούν σε ειδικό».

Ο Σωτήρης Τσόγκας, που υποδύεται τον Σωτήρη Μαλέλη, είναι και ο σκηνοθέτης του έργου.

«Το δούλευε δύο χρόνια και μετά το έκανε θεατρικό. Χωρίς να αφαιρέσει ζητήματα σοβαρά. Ηταν δύσκολο να φωτίσει τις συνταρακτικές λεπτομέρειες ενός λαμπρού επαγγελματία», λέει η M. Ραζή. Πώς είναι άραγε να συνεργάζονται τόσα χρόνια μαζί στη σκηνή, ενώ παράλληλα είναι ο σύζυγός της, με τον οποίο έχει αποκτήσει την Κοραλία Τσόγκα, η οποία επίσης πρωταγωνιστεί στην παράσταση;

«Ασφάλεια νιώθω, δηλαδή ότι θα παίξω καλά. Δεν παρεκκλίνω ποτέ των οδηγιών του. Χαρά μου είναι να παίζω μαζί του. Είναι εξαιρετικός ηθοποιός και σκηνοθέτης και αυτό μου διευκολύνει όλη μου την καλλιτεχνική μου πορεία», δηλώνει αφοπλιστικά και με περηφάνια η γνωστή ηθοποιός.

61d45bd95a049__1_