«Θύμα» της μεγαλύτερης έκπληξης όλων των εποχών στη φάση των ομίλων του Champions League έπεσε το βράδυ της Τρίτης η Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι «μερένχες» ηττήθηκαν με 2-1 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» από την πρωτάρα Σέριφ Τίρασπολ και πλέον το 4ο γκρουπ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην γηραιά ήπειρο έχει πάρει φωτιά για τα καλά.

Η πρωταθλήτρια Μολδαβίας άλωσε το άντρο των Καστιγιάνων με δύο Έλληνες στην αρχική της ενδεκάδα, ένας εκ των οποίων μάλιστα αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης.

MVP o Αθανασιάδης

Ο λόγος για τον τερματοφύλακα, Γιώργο Αθανασιάδη, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος μετά το φινάλε του ματς παρέλαβε το σχετικό βραβείο και μεταξύ άλλων δήλωσε ότι στο δεύτερο γκολ της ομάδας του ήταν έτοιμος να κλάψει.



Φανέλα βασικού πήρε και ο μεσοεπιθετικός, Δημήτρης Κολοβός, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ιστορικά γκολ

Τα γκολ των θριαμβευτών φιλοξενούμενων, που αγωνίζονται για πρώτη φορά στη φάση των ομίλων, πέτυχαν οι Γιακσιμπόεβ (25’) και Τιλ (89’), ενώ για τους Ισπανούς είχε ισοφαρίσει ο Μπενζεμά (65’) με πέναλτι.

Οι συνθέσεις:
Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Νάτσο (66' Ροντρίγκο), Μιλιτάο, Αλάμπα, Γκουτιέρεθ (66' Κρόος), Βαλβέρδε, Κασεμίρο (66' Μόντριτς), Καμαβινγκά, Αζάρ (66' Γιόβιτς), Βινίσιους, Μπενζεμά.
Σέριφ Τιρασπόλ (Γιούρι Βερνιντούμπ): Αθανασιάδης, Κοστάντσα, Αρμπολέδα, Ντουλάντο, Κριστιάνο, Τιλ, Αντό, Τραορέ, Κολοβός (90+2' Νικολόβ), Καστανιέδα (78' Ζουλιέν), Γιακσιμπόεβ (57' Μπρούνο).

4ος Όμιλος-2η αγωνιστική
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Ίντερ 0-0
Ρεάλ Μαδρίτης - Σέριφ Τίρασπολ 1-2

Βαθμολογία
  1. Σέριφ Τίρασπολ 6 (4-1)
  2. Ρεάλ Μαδρίτης 3 (2-2)
  3. Ίντερ 1 (0-1)
  4. Σαχτάρ Ντόνετσκ 1 (0-2)