Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που κρίθηκε στην παράταση, ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-1 τον Παναιτωλικό (2-1 κ.α) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Ερυθρόλευκους ο Γιώργος Μασούρας. Ο διεθνής εξτρέμ μπήκε στο παιχνίδι αλλαγή στο 53’ στη θέση του Φατιγκά και με δύο γκολ στο 90+2’ και 115’ οδήγησε τους Πειραιώτες στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Ο άσος των Πειραιωτών στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης απάντησε στο γκολ που είχε πετύχει ο Νίκος Καρέλης στο 88’ και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, ενώ στο 115’ σκόραρε ξανά και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός συνέχισε το σερί που έχει με τον Ολυμπιακό, καθώς όποτε σκοράρει οι Ερυθρόλευκοι κερδίζουν. Σήμερα, μάλιστα, απέναντι στον Παναιτωλικό το… τερμάτισε, αφού οι Πειραιώτες όχι μόνο κέρδισαν, αλλά πήραν και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Με τα δύο γκολ που πέτυχε απόψε έφτασε τα 40 με τους Ερυθρόλευκους. Εκτός από τον Μασούρα, εξαιρετικός ήταν και ο Φατιγκά, ο οποίος είχε δοκάρι στο 3’, ενώ στο 6’ πέτυχε το γκολ με το οποίο ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ.

Στα ημιτελικά οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.

Με πολλές αλλαγές ο Ολυμπιακός

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με πολλές αλλαγές, έχοντας τον Τζολάκη μπροστά από την εστία και τους Βρουσάι, Μπα, Αβραάμ και Κίτσο στην τετράδα της άμυνας. Στα χαφ ήταν οι Κανέ και Σουρλής, με τους Φατιγκά, Καρβάλιο και Φατιγκά πίσω από τον Ελ Αραμπί. Από την άλλη, ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναιτωλικό με την εξής 11άδα: Ανέστης, Μπακαδήμας, Μαλής, Βργκοτς, Περέιρα, Ντουάρτε, Μάρτενσον, Μεντόσα, Αντούνες, Νταγκό και Καρέλης.

Σόου από τον Φατιγκά

Ο Ολυμπιακός, παρά τις αλλαγές που έκανε ο Μαρτίνς, ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και στο 3ο λεπτό είχε δοκάρι με τον Φατιγκά. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του, έκανε το δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η τύχη του γύρισε την πλάτη, αφού η στρογγυλή θεά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ανέστη.

Ο,τι δεν κατάφερε στο 3’, το έκανε στο 6’. Ο Φατιγκά έκλεψε την μπάλα, έπαιξε το 1-2 με τον Καρβάλιο και με υπέροχο τελείωμα έκανε το 1-0 για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Ο 20χρονος με σουτ από διαγώνια θέση νίκησε στον Ανέστη και έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, με τον νεαρό άσο να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα.

Οι Πειραιώτες έκαναν πράξη την επιθυμία του Πέδρο Μαρτίνς και άνοιξαν το σκορ πριν συμπληρωθεί το πρώτο 10άλεπτο στην αναμέτρηση. Στη συνέχεια ήλεγξαν το παιχνίδι και μάλιστα είχαν ευκαιρίες για να πετύχουν και δεύτερο γκολ. Στο 19΄απείλησαν με τον Μάριο Βρουσάι, αλλά ο Ανέστης μπλόκαρε το δυνατό σουτ του ερυθρόλευκου μεσοεπιθετικού.

Στο 44’ και στο 45’ δημιούργησαν δύο ακόμα φάσεις στα καρέ των φιλοξενούμενων, αλλά και στις δύο περιπτώσεις η μπάλα κατέληξε άουτ. Αρχικά η κεφαλιά του Ονιεκούρου από πλάγια θέση και λίγο αργότερα το δυνατό σουτ του Καρβάλιο έξω από την μεγάλη περιοχή. Ετσι, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον φωτεινό πίνακα στο Καραϊσκάκη να δείχνει 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, με τους παίκτες του Αναστασίου να ψάχνουν το γκολ της ισοφάρισης. Στο 53’ ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε στις πρώτες του αλλαγές στο παιχνίδι, με τους Μασούρα και Τικίνιο να παίρνουν τις θέσεις των Φατιγκά και Ελ Αραμπί.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τζολάκης έκανε μεγάλη απόκρουση στο πολύ δυνατό σουτ του Ντουάρτε και κράτησε το μηδέν, με τον Αναστασίου μετά την ευκαιρία του 22χρονου άσου να ρίχνει στο παιχνίδι τους Φλόρες και Λάρσον αντί των Αντούνες και Μπακαδήμα.

Στο 66’ ο Μαρτίνς έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Μαντί Καμαρά και Ρόνι Λόπες να μπαίνουν στο παιχνίδι και τους Κανέ και Καρβάλιο να αποχωρούν από τον αγωνιστικό χώρο. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς έφτασε κοντά στο 2-0, αλλά ο Ανέστης του είπε «όχι». Ο «ερυθρόλευκος» εξτρέμ μπήκε στην περιοχή του Παναιτωλικού, σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Ανέστης απέκρουσε.


Ο Παναιτωλικός στο 74’ απάντησε με το σουτ του Ντουάρτε, αλλά ο Τζολάκης ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε, ενώ ένα λεπτό αργότερα η κεφαλιά του Καρέλη έφυγε άουτ. Στο 76’ ο Μαρτίνς έκανε μια ακόμα αλλαγή, με τον Κούντε αντί του Ονιεκούρου.

Ισοφάριση με Καρέλη, 2-1 με Μασούρα!

Στο 85’ ο Παναιτωλικός κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, με τον Νίκο Καρέλη. Ο Μπαρμπόσα έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο έμπειρος φορ με προβολή στο πρώτο δοκάρι νίκησε τον Τζολάκη για το 1-1. Τρία λεπτά αργότερα, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες, όταν ο Ντουάρτε αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν τα παράτησαν και βγήκαν μαζικά στην επίθεση, με τον Μασούρα στο 90+2’ να σκοράρει για το 2-1 και να στέλνει το παιχνίδι στην παράταση! Ο Ρόνι Λοπες έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο διεθνής εξτρέμ με βολ πλανέ πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ.

Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης ο Ολυμπιακός πίεσε για το γκολ, με τον Τικίνιο στο 96’ και στο 98’ να χάνει δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για το 3-1. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός καιστις δύο περιπτώσεις πήρε την κεφαλιά, αλλά δεν κατάφερε να βρει εστία.

Στο 105’ ήταν σειρά του Βρουσάι να απειλήσει, αλλά το σουτ που έκανε έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ανέστη.

Μασούρας x2 και πρόκριση

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, με τον Ολυμπιακό να έχει τα ηνία και να πιέζει ασφυκτικά. Στο 115’ η πίεση των Πειραιωτών απέδωσε καρπούς, με τον Μασούρα να σκοράρει ξανά και να δίνει την πρόκριση στους Ερυθρόλευκους. Ο διεθνής άσος έπαιξε το 1-2 με τον Ρόνι Λόπες και με δυνατό σουτ έκανε το 3-1. Ένα γκολ που χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Πηγή: to10.gr