Ο Πέδρο Μαρτίνς αποτελεί και επίσημα παρελθόν από τον Ολυμπιακό μετά από τέσσερα πετυχημένα χρόνια, με τον Κάρλος Κορμπεράν να τον αντικαθιστά.

 Ο Πορτογάλος τεχνικός έλυσε φιλικά τη συνεργασία του με τους πρωταθλητές Ελλάδος, μετά τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι Χάιφα στα προκριματικά του Champions League, κατακτώντας τρία πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Ελλάδος και γράφοντας το όνομα του με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία των Πειραιωτών.

 Ο πρώην πλέον προπονητής του Ολυμπιακού μάλιστα θέλησε να αποχαιρετήσει τον σύλλογο και τον κόσμο του με μια συγκινητική ανάρτηση στα social media. Συγκεκριμένα ο Μαρτίνς τόνισε ότι είναι περήφανος για όσα πέτυχε στον Ολυμπιακό αυτή την τετραετία και πως «αφήνει το Καραϊσκάκη με μια μεγάλη κληρονομία».

 Ακόμα, ο Πορτογάλος ευχαρίστησε όλους τους ποδοσφαιριστές που πέρασαν αυτά τα χρόνια, αλλά και τους συνεργάτες του, ενώ έκλεισε το «αντίο» του λέγοντας πως «θα σε ξαναδώ σύντομα Ελλάδα!».

 Αναλυτικά όσα έγραψε:

 «Σήμερα η συνεργασία μου με τον Ολυμπιακό λήγει. Ήταν 4 χρόνια στα οποία όλοι μαζί κερδίσαμε τίτλους, καταφέραμε εκατοντάδες νίκες και πολλά ρεκόρ. Τον Ολυμπιακό τον σεβάστηκαν πάλι παντού και μαζί γράψαμε ιστορία στον μεγαλύτερο Σύλλογο της Ελλάδας. Μαζί ξυπνήσαμε τον αθλητικό γίγαντα του Πειραιά και τον οδηγήσαμε σε μία νικηφόρα δυναμική.

 Αφήνω το Καραισκάκη περήφανος για την κληρονομιά των τελευταίων 4 σεζόν. Ήταν μεγάλη μου χαρά να είμαι κομμάτι της ιστορίας αυτού του τεράστιου Συλλόγου.

 Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ποδοσφαιριστές και το προσωπικό της ομάδας που δούλεψαν μαζί μου καθώς και τους φιλάθλους που μου έχουν στείλει χιλιάδες μηνύματα στήριξης. Και ξεχωριστά τον Πρόεδρο: για την εμπιστοσύνη και την πίστη του στο project μας.

 Αφήνω μία υπέροχη χώρα που πλέον αποτελεί κομμάτι της ζωής μου. Έναν λαό παθιασμένο με το ποδόσφαιρο και τον οποίο πάντα θαύμαζα. Οποτε κλείνω, λέγοντας: θα σε ξαναδώ σύντομα Ελλάδα!

 Σας ευχαριστώ όλους».