Οι πρώτες οκτώ ομάδες που προκρίθηκαν με τη βούλα στις 16 καλύτερες του Champions League βγήκαν το βράδυ της Τρίτης 1η Νοεμβρίου. Η έκπληξη, που με κάποιον τρόπο αναμενόταν μετά το δράμα της προτελευταίας αγωνιστικής, ήταν ότι η Ατλέτικο Μαδρίτης έμεινε εκτός Ευρώπης οριστικά.

Οι Μαδριλένοι ηττήθηκαν στο Πόρτο, 2-1, από την ομάδα του Σέρζιο Κονσεϊσάο, η οποία ξεκίνησε με δύο ήττες τον όμιλό της, αλλά πέτυχε τέσσερις εντυπωσιακές διαδοχικές νίκες στη συνέχεια και έκανε εντυπωσιακή επιστροφή για να πάρει μια πρόκριση που θεωρητικά είναι ευνοϊκή.

Lloris
Ούγκο Γιορίς και Ιβ Μπισουμά πανηγυρίζουν τη νίκη-πρόκριση της Τότεναμ στη Μασσαλία

Το δράμα διημείφθη ανάγλυφο στον τέταρτο όμιλο, όπου και οι τέσσερις ομάδες είχαν ελπίδες πρόκρισης πριν από τα παιχνίδια τους. Η Τότεναμ νίκησε στη Μασσαλία 2-1, με τα γκολ των Κλεμάν Λενγκλέ στο 54’ και Φρεντ Χόιμπιεργκ στο 93’ να χαρίζουν την πρόκριση και την πρώτη θέση στους Λονδρέζους, ενώ η Άιντραχτ έκανε το θαυματάκι της στη Λισαβόνα. Η νίκη της με σκορ 2-1 επί της Σπόρτινγκ, με μια ανατροπή που ήρθε σε 10 λεπτά, από το 62’ έως το 72’, της χάρισε απλώς το εισιτήριο για τους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Όχι και άσχημα για μια ομάδα που στην πρεμιέρα της είχε ηττηθεί 3-0 από τους Πορτογάλους στη Φρανκφούρτη.

Goncalo_Ignacio
Δεν πιστεύει τον αποκλεισμό της Σπόρτινγκ Λισαβόνας ο Γκονσάλο Ιγνάσιο

Στους άλλους δύο ομίλους, τον πρώτο και τον τρίτο, η κατάσταση είχε διευθετηθεί από πριν. Η Λίβερπουλ έσπασε το αήττητο της Νάπολι, νικώντας τη 2-0 στο «Άνφιλντ», και την έφτασε στους 15 βαθμούς, αλλά τα γκολ δεν έφταναν για να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο. Ο Κώστας Τσιμίκας πέτυχε το… απίστευτο: πλησίασε να έχει δύο ασίστ, χωρίς να κάνει καμία.

Nunez
Ο Ντάρβιν Νούνιες σκοράρει το δεύτερο γκολ της Λίβερπουλ στο παιχνίδι με τη Νάπολι

Στο πρώτο κόρνερ, σημάδεψε το κεφάλι του Ντάρβιν Νούνιες, αλλά η προσπάθειά του δεν πέρασε τη γραμμή και στην επιστροφή σκόραρε ο Μοχάμεντ Σαλάχ. Στο δεύτερο, στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, βρήκε τον Βίρτζιλ φαν Ντάικ, του οποίου η κεφαλιά επίσης δεν πέρασε τη νοητή γραμμή, αλλά σκόραρε με το «ριμπάουντ» ο… Νούνιες.

Σε ό,τι αφορά την τρίτη θέση στον όμιλο, ο Άγιαξ είχε ούτως ή άλλως το υπέρ του 4-0 επί των Ρέιντζερς από την πρεμιέρα των ομίλων, οπότε η νίκη του με σκορ 3-1 στη Γλασκώβη, που άφησε τους Σκοτσέζους… άκαπνους, τη «σφράγισε».

Moting
«Κλείδωσε» τη νίκη της Μπάγερν επί της Ίντερ ο Τσούπο-Μοτίνγκ

Τέλος, η Μπάγερν Μονάχου πέτυχε το 6 στα 6 στον όμιλό της, νικώντας 2-0 στη Βαυαρία, με τα γκολ του Τσούπο-Μοτίνγκ και Μπενζαμέν Παβάρ, την Ίντερ. Η Μπαρτσελόνα, που θα ήταν τρίτη στον όμιλό της ό,τι κι αν γινόταν, επικράτησε 4-2 στο Πλζεν της Βικτόρια.



Οι έξι ομάδες που έχουν προκριθεί ως πρώτες στη φάση των «16»: Νάπολι, Πόρτο, Μπάγερν Μονάχου, Τότεναμ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι.
Οι πέντε ομάδες που έχουν προκριθεί ως δεύτερες στη φάση των «16»: Λίβερπουλ, Μπριζ, Ίντερ, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Μπορούσια Ντόρτμουντ.
Οι τρεις ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους πριν από τα παιχνίδια της Τετάρτης: Ρεάλ Μαδρίτης, Παρί Σεν Ζερμέν, Μπενφίκα.
Οι τρίτες των ομίλων που θα συνεχίσουν στο Europa League: Άγιαξ, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Μπαρτσελόνα, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Σεβίλλη.

Τα αποτελέσματα (6η αγωνιστική)

Α’ όμιλος
Λίβερπουλ - Νάπολι 2-0, Ρέιντζερς - Άγιαξ 1-3
Η τελική βαθμολογία: Νάπολι 15 (20-6), Λίβερπουλ 15 (17-6), Άγιαξ 6 (11-16), Ρέιντζερς 0 (2-22).





Β’ όμιλος
Πόρτο - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1, Μπάγερ Λεβερκούζεν - Μπριζ 0-0
Η τελική βαθμολογία: Πόρτο 12 (11-3), Μπριζ 10 (7-4), Μπάγερ Λεβερκούζεν 5 (4-7), Ατλέτικο Μαδρίτης 5 (5-10)





Γ’ όμιλος
Μπάγερν Μονάχου - Ίντερ 2-0, Βικτόρια Πλζεν - Μπαρτσελόνα 2-4
Η τελική βαθμολογία: Μπάγερν Μονάχου 18 (18-2), Ίντερ 10 (10-7), Μπαρτσελόνα 7 (12-12), Βικτόρια Πλζεν 0 (5-24)





Δ’ όμιλος
Μαρσέιγ - Τότεναμ 1-2, Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2
Η τελική βαθμολογία: Τότεναμ 11 (8-6), Άιντραχτ Φρανκφούρτης 11 (7-8), Σπόρτινγκ Λισαβόνας 7 (8-9), Μαρσέιγ 6 (8-8)





Ματσάρες σε Μιλάνο, Κρακοβία, ενδιαφέρον στο Τορίνο

Είναι… κακομοιριά να παίζει η Γιουβέντους για να εξασφαλίζει την τρίτη θέση στον όμιλό της, αλλά αυτή είναι η περίπτωση που προκύπτει από το παιχνίδι της Τετάρτης απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν στο Τορίνο. Η ομάδα του Μάξι Αλέγκρι είναι ισόβαθμη με τη Μακάμπι Χάιφα, η οποία υποδέχεται την Μπενφίκα. Γάλλοι και Πορτογάλοι είναι ισόβαθμοι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, με ισοπαλίες 1-1 στα μεταξύ τους ματς, οπότε θα ψάξουν τις νίκες για να έχουν πιθανότητες μέσω του ενεργητικού-παθητικού για την πρώτη θέση στον όγδοο όμιλο.

Τα αυθεντικά παιχνίδια πρόκρισης είναι δύο: Στο Μιλάνο η Μίλαν υποδέχεται τη Σάλτσμπουργκ και παίζει για δύο αποτελέσματα, ώστε να προχωρήσει ως δεύτερη, αν και για τους Αυστριακούς ελλοχεύει κίνδυνος να χάσουν ακόμα και το Europa League, παρότι η Ντινάμο Ζάγκρεμπ παίζει με την πρωτοπόρο Τσέλσι στο Λονδίνο.

Επιπλέον, στην Κρακοβία, η Σαχτάρ Ντόνετσκ υποδέχεται τη Λειψία. Οι Ουκρανοί έχουν έξι βαθμούς, τρεις λιγότερους από τους Γερμανούς, αλλά υπερέχουν στην ισοβαθμία, αφού τους είχαν νικήσει 4-1 εκτός έδρας στην πρεμιέρα, ενώ έχουν και καλύτερο goal average. Η πρώτη Ρεάλ Μαδρίτης αναμένεται να επικρατήσει της τελευταίας Σέλτικ στο «Μπερναμπέου». 

Τέλος, στον πλέον αδιάφορο και διευθετημένο όμιλο, η δεύτερη Μπορούσια Ντόρτμουντ παίζει στην Κοπεγχάγη και η πρώτη Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται τη Σεβίλλη.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης 2/11 (6η αγωνιστική)

Ε’ όμιλος: 22:00 Μίλαν - Σάλτσμπουργκ, Τσέλσι - Ντινάμο Ζάγκρεμπ. ΣΤ’ όμιλος: 19:45 Ρεάλ Μαδρίτης - Σέλτικ, Σαχτάρ Ντόνετσκ - Λειψία. Ζ’ όμιλος: 22:00 Κοπεγχάγη - Μπορούσια Ντόρτμουντ, Μάντσεστερ Σίτι - Σεβίλλη. Η’ όμιλος: 22:00 Γιουβέντους - Παρί Σεν Ζερμέν, Μακάμπι Χάιφα - Μπενφίκα.

Οι βαθμολογίες (σε πέντε παιχνίδια)

Ε’ όμιλος: Τσέλσι 10 (8-3), Μίλαν 7 (8-7), Σάλτσμπουργκ 6 (5-4), Ντιναμό Ζάγκρεμπ 4 (3-9)
ΣΤ’ όμιλος: Ρεάλ Μαδρίτης 10 (10-4), Λειψία 9 (9-9), Σαχτάρ Ντόνετσκ 6 (8-6), Σέλτικ 2 (3-10)
Ζ’ όμιλος: Μάντσεστερ Σίτι 11 (11-1), Μπορούσια Ντόρτμουντ 8 (9-4), Σεβίλλη 5 (5-9), Κοπεγχάγη 2 (0-11).
Η’ όμιλος: Παρί Σεν Ζερμέν 10 (13-5), Μπενφίκα 10 (9-5), Γιουβέντους 3 (8-11), Μακάμπι Χάιφα 3 (6-15)