Στις έξι ομάδες που βρήκαν από την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου, το δρόμο τους για τη φάση των «16» του Champions League, ήρθαν να προστεθούν άλλες τόσες, με τις τρεις εξ αυτών να εξασφαλίζουν την πρόκρισή τους την Τετάρτη, αλλά όχι χωρίς μπόλικο δράμα.

Στη Βαρκελώνη το γνώριζαν πριν παραταχθεί η Μπαρτσελόνα να παίξει απέναντι στην Μπάγερν πως είχαν αποκλειστεί, δηλαδή μετά το 4-0 της Ίντερ επί της Βικτόρια Πλζεν, η ήττα 3-0, ως εκ τούτου, δεν είχε τραγικό υπόβαθρο, αλλά η Ατλέτικο στη Μαδρίτη έπαιζε για να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης, την οποία ευελπιστούσε να παίξει στο Πόρτο την τελευταία αγωνιστική.
Bayern
Η Μπαρτσελόνα θα συνεχίσει για δεύτερη διαδοχική σεζόν στο Europa League

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε παραχώρησε ισοπαλία, 2-2, στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, αλλά όχι πριν διαμειφθεί ενώπιον των φανατικών των «ροχιμπλάνκος» ένα πρώτης τάξεως δράμα. Η τελευταία φάση του ματς τα συνόψισε όλα: ο τερματοφύλακας Γιαν Όμπλακ κατέβηκε στη γερμανική περιοχή, χρεώθηκε αρχικά με επιθετικό φάουλ, μόνο που ο VAR έδειξε χέρι. Ο Βέλγος Γιανίκ Φερέιρα-Καράσκο ανέλαβε την εκτέλεση, ο τερματοφύλακας των Γερμανών Λούκας Χραντέτσκι απομάκρυνε και στην επιστροφή η Ατλέτικο είχε… δοκάρι και σουτ που θα έμπαινε στα δίχτυα αν δεν έβρισκε στα πόδια του... Καράσκο. 


Οι Μαδριλένοι και οι Γερμανοί θα παίξουν την τρίτη θέση, που οδηγεί στους «32» του Europa League τελευταία αγωνιστική, με τη Λεβερκούζεν να φιλοξενεί την Μπριζ, που, παρά τη συντριβή της από την Πόρτο νωρίς, έχει ακόμα τον πρώτο λόγο για την πρώτη θέση στον όμιλο.
tsimix
Ο Κώστας Τσιμίκας δίκην σκιέρ στο ματς της Λίβερπουλ με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ

Στον α’ όμιλο η Νάπολι συνέχισε άνετη, φτάνοντας τα 20 γκολ στα πέντε παιχνίδια της στη διοργάνωση με το 3-0 επί των Ρέιντζερς, ενώ η Λίβερπουλ έκανε παρέλαση στο Άμστερνταμ, νικώντας 3-0 τον Άγιαξ, και προκρίθηκε στην επόμενη φάση, ενώ στο σενάριο που θα νικήσει τους Ναπολιτάνους με πάνω από τρία γκολ διαφορά, θα προκριθεί ως πρώτη. Αν είναι ακριβώς τρία τα γκολ, επειδή δεν υπάρχει πια ο κανονισμός του εκτός έδρας, η Νάπολι θα είναι πρώτη, αφού θα έχει +13 ενεργητικό, ενώ οι «κόκκινοι» θα έχουν φτάσει στο +12.
Tottenham
Οι παίκτες της Τότεναμ διαμαρτύρονται στο διαιτητή μετά την απόφαση του VAR, που τους στέρησε τη νίκη στο παιχνίδι με τη Σπόρτινγκ

Ο τέταρτος όμιλος, πάντως, θα έχει το περισσότερο ενδιαφέρον την τελευταία αγωνιστική. Εκεί, η πρώτη Τότεναμ και η τέταρτη Μαρσέιγ, που θα παίξουν την Τρίτη 1 Νοεμβρίου στη Μασσαλία, έχουν δύο βαθμούς διαφορά. Τα «σπιρούνια» έφεραν 1-1 με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, που έχει 7 βαθμούς, στο Λονδίνο, ενώ ο VAR έδειξε ως άκυρο γκολ που πέτυχαν στις καθυστερήσεις. Στη Φρανκφούρτη, η Άιντραχτ έφτασε τους 7 βαθμούς με το 2-1 επί των Γάλλων και παίζει στη Λισαβόνα με τη Σπόρτινγκ.

Οι 12 ομάδες που έχουν προκριθεί στην επόμενη φάση, είναι οι εξής: Νάπολι, Λίβερπουλ, Μπριζ, Πόρτο, Μπάγερν Μονάχου, Ίντερ, Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Παρί Σεν Ζερμέν, Μπενφίκα.

Τα αποτελέσματα (5η αγωνιστική)

Α’ όμιλος
Νάπολι-Ρέιντζερς 3-0, Άγιαξ-Λίβερπουλ 0-3
Η βαθμολογία: Νάπολι 15 (20-4), Λίβερπουλ 12 (15-6), Άγιαξ 3 (8-15), Ρέιντζερς 0 (1-19).




Β’ όμιλος
Μπριζ-Πόρτο 0-4, Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-2
Η βαθμολογία: Μπριζ 10 (7-0), Πόρτο 9 (9-2), Ατλέτικο Μαδρίτης 5 (4-8), Μπάγερ Λεβερκούζεν 4 (4-7)




Γ’ όμιλος
Μπαρτσελόνα-Μπάγερν Μονάχου 0-3, Ίντερ-Βικτόρια Πλζεν 4-0
Η βαθμολογία: Μπάγερν Μονάχου 15 (16-2), Ίντερ 10 (10-5), Μπαρτσελόνα 4 (8-10), Βικτόρια Πλζεν 0 (3-20)




Δ’ όμιλος
Τότεναμ-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-1, Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μαρσέιγ 2-1
Η βαθμολογία: Τότεναμ 8 (6-5), Σπόρτινγκ Λισαβόνας 7 (7-7), Άιντραχτ Φρανκφούρτης 7 (5-7), Μαρσέιγ 6 (7-6)




Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής (6η)

Τρίτη 1 Νοεμβρίου: Α’ όμιλος: 22:00 Λίβερπουλ-Νάπολι, Ρέιντζερς-Άγιαξ. Β’ όμιλος: 19:45 Μπάγερ Λεβερκούζεν-Μπριζ, Πόρτο-Ατλέτικο Μαδρίτης. Γ’ όμιλος: 22:00 Μπάγερν Μονάχου-Ίντερ, Βικτόρια Πλζεν-Μπαρτσελόνα. Δ’ όμιλος: 22:00 Μαρσέιγ-Τότεναμ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου: Ε’ όμιλος: 22:00 Μίλαν-Σάλτσμπουργκ, Τσέλσι-Ντινάμο Ζάγκρεμπ. ΣΤ’ όμιλος: 19:45 Ρεάλ Μαδρίτης-Σέλτικ, Σαχτάρ Ντόνετσκ-Λειψία. Ζ’ όμιλος: 22:00 Κοπεγχάγη-Μπορούσια Ντόρτμουντ, Μάντσεστερ Σίτι-Σεβίλλη. Η’ όμιλος: 22:00 Γιουβέντους-Παρί Σεν Ζερμέν, Μακάμπι Χάιφα-Μπενφίκα.