Η ανακοίνωση της ενδεκάδας της Πορτογαλίας εν όψει του αγώνα με την Ελβετία και η απόφαση Σάντος να κρατήσει στον πάγκο τον Κριστιάνο Ρονάλντο, δεν έκανε κανέναν να φανταστεί τι θα επακολουθήσει.

Ο Γκονσάλο Ράμος, ο 21χρονος φορ της Μπενφίκα «άρπαξε από τα μαλλιά» την ευκαιρία που του δόθηκε, με λίγους να πιστεύουν πως θα καταφέρει να «γεμίσει» τα παπούτσια του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Και ακόμα και όσο χιλιάδες οπαδοί της ομάδας φώναζαν δυνατά το όνομα του 37χρονου σταρ, απαιτώντας κατά κάποιο τρόπο να μπει στο ματς, ο Ράμος φρόντισε να τραβήξει την προσοχή, αφού την ίδια στιγμή ολοκλήρωνε ένα μοναδικό χατ τρικ, το πρώτο του φετινού Μουντιάλ.

Ο 21χρονος άνοιξε το σκορ στο 17' με τρομερό σουτ, και στο 51ο και 57ο λεπτό «χτύπησε» ξανά για να γράψει ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει τρία γκολ στο ντεμπούτο του ως βασικός σε παιχνίδι Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά τον Κλόζε το 2002, και ο νεότερος που τα καταφέρνει μετά τον Πελέ. Νωρίτερα μάλιστα είχε «σερβίρει» στον Γκερέρο για να μετρήσει και μια ασίστ.