Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάλαβε ότι έγινε viral σε Αυστραλία και Ελλάδα για λάθος λόγο. Όταν είπε ότι στον Τζιμ Κούριερ, μετά την εύκολη επικράτησή του επί του Γίρι Λεχέτσκα στον προημιτελικό του Australian Open, ότι η αγαπημένη του ηθοποιός είναι η Μάργκοτ Ρόμπι και θα την ήθελε στις κερκίδες. «Η Αυστραλία είναι σπουδαία χώρα. Μου αρέσουν πολλά πράγματα εδώ. Από εδώ είναι κι η αγαπημένη μου ηθοποιός. Θα ήταν ωραίο να την δω στην κερκίδα. Μιλάω για τη Μάργκοτ Ρόμπι», είχε πει.



Αφού πέρασε στον ημιτελικό τον Ρώσο Κάρεν Χατσάνοφ και έκλεισε ραντεβού με τον Νόβακ Τζόκοβιτς την Κυριακή, 10:30, στη Rod Laver Arena για το τρόπαιο του πρώτου Major τένις της χρονιάς, το νούμερο τρία της παγκόσμιας κατάταξη, που αν νικήσει θα γίνει νούμερο ένα, το... γύρισε. 

«Της έστειλες κάποιο άλλο μήνυμα; Πήρες κάποια απάντηση; Είναι το σχέδιο να εμφανιστεί στον τελικό;» ρώτησε η δημοσιογράφος τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος αυτή την φορά ήταν πιο… ντροπαλός.

«Το σχέδιό μου είναι να κάνω τη δουλειά μου και να παίξω καλό τένις και τα υπόλοιπα μπορούν να έρθουν μετά. Την θαυμάζω, είναι εξαιρετική ηθοποιός, μου αρέσουν οι ταινίες της. Τώρα επικεντρώνομαι στη δουλειά μου, στον δικό μου κόσμο» είπε ο Έλληνας τενίστας και όταν επεμεινε η δημοσιογράφος για το αν «η παρουσία της στον τελικό θα σε έκανε να παίξεις καλύτερα ή θα σε άγχωνε;» ο Τσιτσιπάς απάντησε: «Θα προτιμούσα να μην το προσπαθήσω, ίσως κάποια άλλη φορά».

Δεν έχει άδικο. Στον τελικό πρέπει να είναι απολύτως συγκεντρωμένος και η 32χρονη σταρ του Χόλιγουντ είναι λόγος... αποπροσανατολισμού.