Μόνο η παρουσία του Ζινεντίν Ζιντάν στο οικοσύστημα της Γαλλίας έφτασε να κρατήσει μακριά από την εξουσία τον Ζαν Μαρί Λε Πεν και την Ακροδεξιά στη χώρα. Το 1998, ο Ζιντάν οδήγησε τους Γάλλους στην κορυφή του κόσμου, με το 3-0 επί της Βραζιλίας στον τελικό του Ιουλίου στο Παρίσι, δύο χρόνια μετά ήταν ο κορυφαίος παίκτης των «τρικολόρ» που στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης σε Ολλανδία και Βέλγιο και γενικώς, παρ' ότι δεν είχε κραυγαλέα πολιτική και κοινωνική έκφραση, έγινε ανάχωμα για όλους τους μετανάστες πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς που κυνηγούν τα όνειρά τους στα προάστια του Παρισίου, σε μια πολιτισμένη δυτική χώρα που θεωρείται λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού. 

View this post on Instagram

A post shared by LucasPuig (@lucaspuig)



Ως εκ τούτου, ακόμα και τώρα, σχεδόν 17 χρόνια από την αποχώρησή του, ο Ζιντάν παραμένει σημείο αναφοράς ό,τι και να κάνει. Ακόμα κι αν μαθαίνει... σκέιτμπορντ. 
View this post on Instagram

A post shared by zidane (@zidane)



Το σπορ περιλαμβάνεται πειραματικά στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων οι οποίοι θα γίνουν στο Παρίσι το καλοκαίρι του 2024, και πιθανώς ο «Ζιζού» θα χρησιμεύσει, με τον τρόπο του, ως πρεσβευτής του. Αυτό, ωστόσο, ουδόλως εμποδίζει τον πρώην προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία κατέκτησε τρία διαδοχικά Champions Leagie από το 2016 έως το 2018, να πάρει μαθήματα από τον επαγγελματία αθλητή του σκέιτμπορντ, Λούκας Πούιγ, και σε αντάλλαγμα να του δίνει μερικές συμβουλές για το ποδόσφαιρο. Φυσικά, με το που ακουμπά την μπάλα με το πόδι, παράγει τέχνη. Εδώ που τα λέμε, το ίδιο συμβαίνει ακόμα και πάνω στο πατίνι. 

View this post on Instagram

A post shared by zidane (@zidane)