Οι εικόνες από το Μπουένος Άιρες και τη συνοικία Εζέιζα και οι καταστάσεις που αντιμετωπίζουν η Ομοσπονδία ποδοσφαίρου και η Αστυνομία της Αργεντινής δεν... ξανάγιναν. Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές, κατά την παραμονή τους στη χώρα για τα δύο φιλικά με τον Παναμά (ήταν προγραμματισμένο για τα ξημερώματα της Παρασκευής, 24 Μαρτίου, στη 1:30) και το Κουρασάο, την ομάδα ενός κρατιδίου από την ολλανδική Καραϊβική (την Τρίτη, 28 Μαρτίου, στις 22:00, στο Σαντιάγο ντελ Εστέρο), ζουν επί κρυπτόν

Κυκλοφορούν με ΙΧ για να μη γίνονται αντιληπτοί, ενώ έχει γίνει επίσημη σύσκεψη προκειμένου να συμφωνηθεί ένα σχέδιο κίνησης, με τη μεταφορά με λεωφορείο να έχει αποκλειστεί

Η Αστυνομία θεώρησε ότι είχε καλύψει τα πάντα, αλλά, μετά τη λήξη της τελευταίας προπόνησης, σήμανε συναγερμός στην εγκατάσταση, καθώς άγνωστος βρέθηκε έξω από τα αποδυτήρια και ζήτησε μια selfie με τον Λιονέλ Μέσι ο οποίος δεν του χάλασε το χατίρι.



Ο οπαδός έφυγε πανευτυχής, αλλά ελάχιστα αργότερα συνελήφθη από άντρες της Αστυνομίας, που είχε κληθεί να επέμβει, με το κινητό τηλέφωνό του να κατάσχεται.

Πρόκειται, όπως αποσαφηνίστηκε, για τον 30χρονο Φερνάντο Κάρλος Παλάσιος, ο οποίος είναι οδηγός φορτηγού και μένει στην Αζούλ της πρωτεύουσας. Φαίνεται ότι σκαρφίστηκε έναν τρόπο να μπει μέσα στο προπονητικό κέντρο κρυμμένος μέσα σε ένα από τα αυτοκίνητα τροφοδοσίας. Όταν τον άκουσαν στις ειδήσεις, τα μέλη της οικογένειάς τους σοκαρίστηκαν ιδιαιτέρως, αφού δεν είχε ενημερώσει οποιοδήποτε εξ αυτών. 

Η Ομοσπονδία της Αργεντινής, πάντως, έχει ήδη καταθέσει μήνυση και ζήτησε μεγαλύτερη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων γύρω από το προπονητικό κέντρο.

Φαίνεται, πάντως, ότι από το βράδυ της Πέμπτης άρχισε απαγόρευση κυκλοφορίας σε δρόμους έξω από το «Μονουμεντάλ».