Μπορεί η καταγγελία 23χρονης για βιασμό από τον Ντάνιελ Άλβες τα περασμένα Χριστούγεννα σε νυχτερινό κέντρο της Βαρκελώνης να έχει μπει στο «ψυγείο» της δημοσιότητας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εξελίξεις στο νομικό κομμάτι. Ο Βραζιλιάνος έχει καταθέσει ότι η νεαρή συναίνεσε στη συνεύρεσή της μαζί του, αλλά η κοπέλα το διαψεύδει με τη δική της μαρτυρία, τουλάχιστον στο δευτερογενές στάδιο, το οποίο είναι και το βασικό, διότι αυτό κρίνει τη συναίνεση. 

Πιο συγκεκριμένα, η εκπομπή «El programa de Ana Rosa» έφερε στη δημοσιότητα απόσπασμα από την κατάθεση της νεαρής η οποία κάνει λόγο για χτυπήματα και χυδαίες εκφράσεις προς το πρόσωπό της το επίμαχο βράδυ της 30ής Δεκεμβρίου 2022.

Η κοπέλα είπε, μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή της: «Ξεκίνησε να μου λέει άσχημα πράγματα, όπως "είσαι η μικρή μου πο…" και ξεκίνησε να με χτυπά. Πέταξε την τσάντα μου στο πάτωμα και με άρπαξε από τα ρούχα μου. Ουδείς θα με πιστέψει, γιατί θα δει στις κάμερες ότι μπήκα οικειοθελώς στο μπάνιο», με την υπόθεση, σύμφωνα και με τα λεγόμενά της, να έχει πολύ… ψωμί για τον Βραζιλιάνο…