Ο δικηγόρος του Λιονέλ Μέσι, Κριστομπάλ Μαρτέλ, που προσελήφθη από τον Ντάνι Άλβες, φέρεται ειπών ό,τι διαφαινόταν από την πρώτη κατάθεσή του: ότι ο Βραζιλιάνος γνώριζε την 23χρονη που τον κατήγγειλε για βιασμό στο κλαμπ «Sutton» της Βαρκελώνης στις 30 Δεκεμβρίου 2022

Ο Άλβες φέρεται να βρισκόταν σε σύγχυση και να ένιωθε φόβο στην πιθανότητα να τον αφήσει η σύζυγός του, το 29χρονο μοντέλο Τζοάνα Σανς, η οποία έχει κιόλας διαγράψει τις κοινές φωτογραφίες τους από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Γι΄ αυτό, κιόλας, είπε ότι δεν γνώριζε το φερόμενο ως θύμα. O 39χρονος Βραζιλιάνος, που κρίθηκε προφυλακιστέος ύστερα από την κατάθεση της 23χρονης, έχει δύο παιδιά, τη Βικτόρια και τον Ντάνιελ Άλβες, απέναντι στα οποία, όπως αναφέρεται, νιώθει ιδιαιτέρως ντροπιασμένος. 



Μάλιστα, αναφέρεται ότι ζήτησε να μην τον επισκεφθούν. Από τη στιγμή που ο Άλβες ομολογήσει ότι υπήρξε συνεύρεση, θεωρείται δεδομένο ότι η σύζυγός του θα τον χωρίσει, πολλώ δε μάλλον αν αποδειχθεί ότι η 23χρονη δεν έδωσε τη συναίνεσή της.