Το κύμα ρατσισμού εις βάρος του Βινίσιους τζούνιορ στο «Μεστάγια», στο παιχνίδι της Βαλένθια με τη Ρεάλ Μαδρίτης (1-0) για τη Liga, θα αναγκάσει τους φορείς να πάρουν μέτρα, τουλάχιστον υπό την έννοια των κυρώσεων που θα υπάρχουν για τους συλληφθέντες, καθώς, όπως αναδείχθηκε από τις πληροφορίες, επτά άνθρωποι συνελήφθησαν και σε ουδέναν εξ αυτών επιβλήθηκαν κυρώσεις. 

Ο Βινίσιους απάντησε με τρόπο αποφασιστικό, ενώ η στήριξη προς το πρόσωπό του είναι αξιοσημείωτη. Μάλιστα, ο συμπατριώτης του Ραφίνια τον υπερασπίστηκε με τον τρόπο του στο εκτός έδρας παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με τη Βαγιαδολίδ, για το πρωτάθλημα την Τρίτη 23 Μαΐου, το οποίο έληξε με ήττα για τους «μπλαουγκράνα» με 3-1.

«Για όσο καιρό το χρώμα του δέρματος είναι πιο σημαντικό από τη φωτεινότητα των ματιών θα υπάρχει πόλεμος» έγραψε στην μπροστινή πλευρά, ενώ πίσω αναγραφόταν: «Είμαστε μαζί σου, Βίνι».



Η φράση αυτή είναι στίχος από το τραγούδι «War» του Μπομπ Μάρλεϊ. Την ανάρτησή του ανέβασε και ο Βινίσιους, που ευχαρίστησε τον συμπατριώτη του για τη συμπαράσταση. Ο Βραζιλιάνος, πάντως, δεν περιλήφθηκε στην αποστολή της Ρεάλ για το προγραμματισμένο το βράδυ της Τετάρτης 24 Μαΐου παιχνίδι με τη Ράγιο Βαγεκάνο στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».





Ο Βίνι είδε την κόκκινη κάρτα αφού αντέδρασε στις προσβολές στο «Μεστάγια», η Ρεάλ έδωσε νωρίς την αποστολή της στη Liga και, παρότι αποφασίστηκε να μη μετρήσει η ποινή, ο 22χρονος Βραζιλιάνος αποφασίστηκε να παραμείνει εκτός αποστολής.