Τις κλήσεις του Δημήτρη Ιτούδη για την προετοιμασία της Εθνικής μπάσκετ ενόψει του Μουντομπάσκετ 2023 έκανε γνωστές η ΕΟΚ. Στις επιλογές του Έλληνα κόουτς είναι και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ενώ πρώτη κλήση γίνεται και για τον Τόμας Γουόκαπ. 

Ο προπονητής της Εθνικής μπάσκετ των ανδρών ανακοίνωσε την επιλογή 22 παικτών για να συμμετάσχουν στις προπονήσεις και από αυτούς να προκύψει η τελική 12άδα για τη διοργάνωση.

Οι πολλές και σημαντικές απουσίες για τη γαλανόλευκη επιβεβαιώθηκαν, αφού από τις επιλογές του Δημήτρη Ιτούδη λείπουν οι Καλάθης, Σλούκας και Ντόρσεϊ.

Στην προεπιλογή του Έλληνα ομοσπονδιακού τεχνικού βρίσκεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά μένει να φανεί εάν ο «Greek freak» θα είναι σε θέση να βοηθήσει. Για πρώτη φορά κλήθηκε και ο Τόμας Γουόκαπ.

Στο διάστημα της προετοιμασίας, η Εθνική ανδρών θα δώσει και αγώνες, στις 2/8 στη Λιουμπλιάνα με τη Σλοβενία, στις 4/8 στο ΟΑΚΑ με τη Σλοβενία, στο ματς στο οποίο θα τιμηθεί ο Νίκος Γκάλης, στις 8 και 10/8 στο ΟΑΚΑ για το τουρνουά AEGEAN Aκρόπολις με αντιπάλους Σερβία και Ιταλία αντίστοιχα και στις 18 και 19/8 στο διεθνές τουρνουά του Άμπου Ντάμπι με αντιπάλους ΗΠΑ και Γερμανία.

Επίσης επιστρέφει ο Ντίνος Μήτογλου, που εξέτισε την τιμωρία του για χρήση απαγορευμένης ουσίας και είναι πλέον διαθέσιμος.

1