Ολοκληρώθηκε με τρεις εντός και τρεις εκτός έδρας νίκες το «πρώτο πιάτο» της 14ης αγωνιστικής της Euroleague. Πέραν λοιπόν της νίκης του Παναθηναϊκού με τη Βιλερμπάν, τα άλλα δύο διπλά προήλθαν από την ανεβασμένη Παρτιζάν και την «αφρενάριστη» Βίρτους Μπολόνια η οποία είναι με διαφορά η έκπληξη, μέχρι στιγμής, της σεζόν! 

Στα υπόλοιπα παιχνίδια η Ρεάλ δεν δυσκολεύτηκε όπως ήταν αναμενόμενο κόντρα στην Μπάγερν, ο Ερυθρός Αστέρας του Σφαιρόπουλου επέστρεψε στις νίκες ξεσπώντας πάνω στην Άλμπα ενώ η Μακάμπι πήρε σημαντική νίκη και με διαφορά κόντρα στην Αναντολού Εφές!

Ζαλγκίρις – Παρτιζάν 85 – 93: Οι Σέρβοι του Ζοτς το… βρίσκουν και εκτός έδρας!

Τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες έφτασε η Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επικρατώντας της Ζαλγκίρις στο Κάουνας χάρη σε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο. Οι Σέρβοι ήταν… εκκωφαντικοί στην επίθεση βάζοντας 58 πόντους στο πρώτο ημίχρονο που οδήγησαν σε ένα +14 (44-58) το οποίο κατάφεραν να διαχειριστούν στο δεύτερο ημίχρονο παρά την επιθετική τους… καθίζηση και τα μαγικά του Κίναν Έβανς (33π.).

Δείτε ΕΔΩ τη στατιστική της αναμέτρησης

Ερυθρός Αστέρας – ‘Αλμπα Βερολίνου 85-71: Η ομάδα του Σφαιρόπουλου… ξεμπούκωσε!

Έχοντας τους Νέντοβιτς (20π. 5ας.) και Γκεντράιτις (19π. 5ρ.) σε τρελά κέφια, ο Ερυθρός Αστέρας πανηγύρισε μια εύκολη νίκη κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου που παραμένει… «σάκος του μποξ». Οι ερυθρόλευκοι είχαν επιθετικό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο (51-42) ενώ στην Τρίτη περίοδο βελτίωσαν αισθητά την άμυνά τους κρατώντας τους Γερμανούς μόλις στους 11 πόντους, κάτι που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ τους.

Δείτε ΕΔΩ τη στατιστική της αναμέτρησης

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Αναντολού Εφές 95 – 86: Εκμεταλλεύτηκε την κόπωση των Τούρκων και πήρε τη νίκη στην τέταρτη περίοδο.

Ένα τρίποντο ξέσπασμα από Μπλατ και Γουέμπ στο πρώτο πεντάλεπτο της τελευταίας περιόδου ήταν αρκετό για τη Μακάμπι ώστε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αναντολού Εφές. Οι Τούρκοι παρά τις απουσίες τους παρέμεναν για 30’ λεπτά εντός παιχνιδιού όμως στην τελευταία περίοδο προδόθηκαν από την κούρασή τους. Ο Λορέντζο Μπράουν (21π.  ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ενώ ο Τζόουνς έκανε ξανά double double (12π. 16ρ.).

Δείτε ΕΔΩ τη στατιστική της αναμέτρησης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 81-91: Κανείς δε σταματά την παρέα των «γερόλυκων»

Μάρκο Μπελινέλι και Τορνίκε Σενγκέλια συνεχίζουν να οδηγούν εκ του ασφαλούς τη Βίρτους Μπολόνια κρατώντας την στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας της Euroleague. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στη μεγαλύτερη διάρκειά του με την Μπασκόνια να έχει σε κακή μέρα τον Χάουαρντ αλλά να παίρνει πολλές βοήθειες από Μίλερ-Μακινταϊρ, Μονέκε και (ξανά) Νίκο Ρογκαβόπουλο. Στο τέλος, όμως, μίλησε η εμπειρία των παικτών του Λούκα Μπάνκι οι οποίοι συνεχίζουν ακάθεκτοι περνώντας και από τη Βιτόρια.

Δείτε ΕΔΩ τη στατιστική της αναμέτρησης

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν 88-73: Ανταγωνιστικοί για 30' λεπτά οι Βαυαροί αλλά... μέχρι εκεί με αυτή την «Βασίλισσα»

Πλέον οι νίκες της Ρεάλ δε συνιστούν κάποιο γεγονός. Είδηδη πλέον είναι όταν κάποιες ομάδες καταφέρνουν να είναι... ανταγωνιστικές απέναντί της και αυτό πέτυχε η Μπάγερν του Πάμπλο Λάσο. Οι «Βαυαροί» ξεκίνησαν κεφάτα το παιχνίδι, κράτησαν τη διαφορά σε μονοψήφιο πριν το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου αλλά στο τέλος μίλησε η κλάση της πρωταθλήτριας Ευρώπης και κυρίως του Σέρχιο Γιουλ με τη διαφορά να ξεφεύγει στο +15!

Δείτε ΕΔΩ τη στατιστική της αναμέτρησης