Το ποδόσφαιρο ήταν το δεύτερο πράγμα που ενδιέφερε τον κόσμο της Premier League αφού στην αναμέτρηση της Μπόρνμουθ κόντρα στη Λούτον, ο αρχηγός των φιλοξενούμενων Τόμ Λόκιερ, κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο αμέσως μετά την ισοφάριση των γηπεδούχων με το παιχνίδι να διακόπτεται οριστικά στο 1-1. 

Κάπως έτσι και όπως είναι λογικό, η σπουδαία ισοπαλία της Κρίσταλ Πάλας μέσα στο Έτιχαντ κόντρα στην αυτοκτονική Μάντσεστερ Σίτι, η «επαγγελματική» νίκη της Τσέλσι κόντρα στη Σέφιλντ και ο θρίαμβος της Νιουκάστλ κόντρα στη Φούλαμ, πέρασαν σε δεύτερη μοίρα.

Μάντσεστερ Σίτι - Κρίσταλ Πάλας 2-2: Αυτοκτονία μυθικών διαστάσεων για τους «Πολίτες»

Και ενώ όλα κυλούσαν προς ένα εύκολο απόγευμα για την Μάντσεστερ Σίτι, πόσο μάλλον μετά το γκολ του Ρίκο Λιούις για το 2-0 (είχε ανοίξει το σκορ στο πρώτο ημίχρονο ο Τζακ Γκρίλις), οι «Πολίτες» έκαναν τα πάντα προκειμένου... να μην κερδίσουν!

Η Κρίσταλ Πάλας βρήκε γκολ με τον Ματετά στο 76' που την έβαλε στο παιχνίδι και από το... πουθενά ο Γάλλος φορ κέρδισε πέναλτι το οποίο ο Ολίσε μετέτρεψε σε γκολ ισοφάρισης στο 90+5'.

Εύκολες νίκες για Τσέλσι και Νιουκάστλ

Η Τσέλσι δεν διανύει και την καλύτερή της φόρμα, κάτι που μάλιστα φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης κόντρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με τους φιλοξενούμενους να κρατούν τη «λευκή ισοπαλία». Ο Πάλμερ όμως ήταν αυτός που έδωσε τη λύση στην ομάδα του με γκολ στο 54' και ασίστ στον Τζάκσον στο 61' με τους «Μπλε» να διαχειρίζονται την υπέρ τους κατάσταση και να επιστρέφουν στις νίκες.

Η Φούλαμ θα μπορούσε να κάνει ντέρμπι το παιχνίδι στο St James' Park κόντρα στη Νιουκάστλ όμως κάτι τέτοιο δε συνέβη, κυρίως εξαιτίας της αποβολής του Ραούλ Χιμένεζ στο 22'. Έτσι στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν ορισμένα κενά των αντιπάλων τους με τον Μάιλι να ανοίγει το σκορ στο 57' και τους Αλμιρόν (64') και Μπερν (82') να ανεβάζουν το σκορ στο τελικό 3-0.