Το «πρώτο πιάτο» της 16ης αγωνιστικής της Euroleague είχε τρεις αναμετρήσεις εκ των οποίων οι δύο έμειναν αμφίρροπες μόνο... στα χαρτιά. Ο Ερυθρός Αστέρας εκμεταλλεύτηκε το ότι έπαιζε... άτυπα εντός έδρας κόντρα στη Μακάμπι παίρνοντας εύκολη νίκη (οι Ισραηλινοί μείωσαν τη διαφορά στο φινάλε) ενώ η Ρεάλ με το ζόρι... έβλεπε την Παρτιζάν στη Μαδρίτη. Στο μόνο ντέρμπι της βραδιάς η Βαλένθια σταμάτησε το σερί της Βίρτους Μπολόνια κερδίζοντάς την κατά κράτος στο φινάλε!

Μακάμπι – Ερυθρός Αστέρας 92-98: Της "έδωσε" την έδρα αλλά… όχι και τη νίκη!

Ο Ερυθρός Αστέρας εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η άτυπη έδρα της Μακάμπι είναι… η δική του (εκεί αγωνιζόταν πέρυσι) και πήρε μια νίκη-ανάσα που τον κρατάει κοντά στη μάχη της δεκάδας. Με τα καλάθια της ιστορικής «Χάλα Πιονίρ» να είναι… γνωστά στους παίκτες του Σφαιρόπουλου, τα ποσοστά τους ήταν εξαιρετικά και κυρίως… αρκετά για να κάμψουν την αντίσταση της ομάδας του Όντεντ Κάτας στην τελευταία περίοδο με τον Μίλος Τεόντοσιτς (27π. 14ασ.) να κάνει... θαύματα πάνω στο παρκέ.

Ρεάλ Μαδρίτης - Παρτιζάν 91-75: Σύνθλιψε (και) την ομάδα του Ζοτς και αισθάνεται πιο δυνατή από ποτέ! 

Η Παρτιζάν είναι μια από τις ομάδες που φιλοδοξούν να κερδίσουν τη Ρεάλ τον... Μάιο. Μέχρι τότε όμως οι Μαδριλένοι δεν δείχνουν διατεθειμένοι όχι απλά να χάσουν αλλά να κάνουν... έστω ντέρμπι τα παιχνίδια τους. Με πρωταγωνιστή σήμερα τον Τζάναν Μούσα (23π.), η ομάδα του Τσους Ματέο δεν έβαλε σε κανένα σημείο τους Σέρβους στο παιχνίδι και συνεχίζει αναίμακτα την... ιστορικών διαστάσεων πορεία της!

Βαλένθια - Βίρτους Μπολόνια 79-71: Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, οι "Νυχτερίδες"... σκόραραν στα τελευταία λεπτά!

Η Βαλένθια έγινε η ομάδα που εν τέλει σταμάτησε το σερί της Βίρτους Μπολόνια (τέσσερις σερί νίκες). Οι Ισπανοί κράτησαν τους Ιταλούς χαμηλά για δεύτερο σερί παιχνίδι μετά από αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό αποδεικνύοντας ότι είναι ίσως η κορυφαία αμυντική ομάδα της Euroleague. Όμως σε αντίθεση με τους ερυθρόλευκους, οι «Νυχτερίδες» είχαν τους Τζόουνς (17π.) και Ντέιβις (12π.) να βάζουν την μπάλα στο καλάθι την ώρα που οι άμυνες έβγαιναν η μία μετά την άλλη και να δίνουν ασφαλές προβάδισμα στα τελευταία λεπτά!