Η σοκαριστική ήττα από τη Λαμία προκάλεσε αντίδραση. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να παραμείνει σε αυτό το μονοπάτι των κακών εμφανίσεων. Και αυτό ήταν το βασικό κομμάτι μιας πολύ σημαντικής και κομβικής ομιλίας που έκανε ο Κάρλος Καρβαλιάλ στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Μια ομιλία από εκείνες που δεν είναι απλά «ταρακούνημα», αλλά ουσιαστικά θέτουν προ των ευθυνών άπαντες. Και τους ποδοσφαιριστές, αλλά και όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος. Καθώς η αντίδραση, είναι η μόνη λύση, ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Τα σκληρά λόγια και οι αλήθειες του Καρβαλιάλ στους παίκτες του Ολυμπιακού

Ο Καρβαλιάλ χρησιμοποίησε σκληρά λόγια. Και αλήθειες. Βάζοντας και πολλά συναισθηματικά στοιχεία στην ομιλία του. Με σκοπό να προκαλέσει τους παίκτες του. Να τους θέσει προ των ευθυνών τους, ενόψει ενός πολύ δύσκολου αγώνα, που μπορεί να κρίνει σε μεγάλο βαθμό τι μέλλει γενέσθαι στο υπόλοιπο της σεζόν.

«Η εικόνα της ομάδας στο παιχνίδι με τη Λαμία, ήταν απαράδεκτη. Δεν ήταν εμφάνιση Ολυμπιακού αυτή. Μπορούμε να χάσουμε ένα ματς εάν ο αντίπαλος είναι καλύτερος και εμείς παίξουμε καλά και προσπαθήσουμε. Εάν παλέψεις, εάν τα δώσεις όλα, μπορεί να χάσεις. Αλλά εμείς στη Λαμία χάσαμε γιατί δεν παίξαμε. Δεν είμαστε στο γήπεδο. Δεν κάναμε τίποτα σωστά», ανέφερε αρχικά ο Καρβαλιάλ και συμπλήρωσε, σχετικά με τις ημέρες της Χριστουγεννιάτικης άδειας: «Σας έδωσα τις ημέρες άδειας που θέλατε και υποσχεθήκατε να είστε όπως πρέπει στα παιχνίδια που έρχονται. Και τελικά βλέπω αυτή την απαράδεκτη εικόνα στον αγωνιστικό χώρο. Με την απόδοσή σας δικαιώσατε εκείνους που έλεγαν ότι δεν πρέπει να σας τη δώσω».

"Ούτε η ΑΕΚ ούτε καμιά άλλη ομάδα είναι καλύτερη από τον Ολυμπιακό"

Ο Καρβαλιάλ γνωρίζει καλά ότι το ερχόμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης είναι κάτι σαν «τελικός» για τον Ολυμπιακό. Και φρόντισε να αναδείξει τη σημασία του αγώνα με πολύ έντονο τρόπο: «Την Κυριακή πρέπει μπούμε στο γήπεδο, να τα δώσουμε όλα, να δείξουμε σε όλους ποια εκπροσωπούμε. Θέλω να μου δείξετε ποιοι είστε και ότι τρέχει αίμα νικητή στις φλέβες σας. Δεν θα αφήσω να συνεχιστεί αυτή η εικόνα. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι».

Μάλιστα, ο 58χρονος τεχνικός μίλησε για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του πως ο Ολυμπιακός μπορεί να νικήσει, αλλά έθεσε μια πολύ σημαντική παράμετρο: «Εχουμε μπροστά μας ένα ντέρμπι. Πιστεύω ότι θα νικήσουμε. Είμαι σίγουρος για εσάς. Είστε καλοί παίκτες. Καμία ομάδα δεν είναι καλύτερη από εμάς. Αλλά εάν νομίζετε ότι θα νικάτε όλα τα παιχνίδια εύκολα, ξεχάστε το. Εάν νομίζετε ότι θα νικάμε χωρίς να παίζουμε, σας ενημερώνω ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Ολες οι ομάδες που παίζουν με τον Ολυμπιακό θέλουν να μας νικήσουν. Δεν θα μας χαριστεί κανείς. Θέλουν να μας δουν κάτω. Τώρα πρέπει να αντιδράσουμε και να αλλάξουμε την εικόνα. Τώρα. Τώρα θέλω να δω άνδρες. Θέλω να δω πρόσωπα αγριεμένα, διψασμένα. Μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε».