Η πρώτη φιναλίστ των γυναικών είναι γεγονός με την Αρίνα Σαμπαλένκα να επικρατεί με 2-0 σετ (7-6, 6-4) της Κόκο Γκοφ και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Australian Open, παίρνοντας μία μίνι εκδίκηση για τον χαμένο τελικό του US Open λίγους μήνες νωρίτερα από την Αμερικανίδα.

Πέρασε στον τελικό του Australian Open η Σαμπαλένκα

Η Σαμπαλένκα συνεχίζει την προέλαση της στη Μελβούρνη φτάνοντας τις 13(!) σερί νίκες στο Grand Slam της Μελβούρνης. Έγινε μάλιστα η δεύτερη παίκτρια μετά την Σερένα Γουίλιαμς που φτάνει σε δεύτερο συνεχόμενο τελικό του Australian Open. Πλέον περιμένει την αντίπαλο της με τις Νταϊάνα Γιαστρέμσκα και Κινβέν Τσενγκ να αγωνίζονται στο δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης. 

Απίστευτο πρώτο σετ με νικήτρια την Σαμπαλένκα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Σαμπαλένκα να μπαίνει πιο δυνατά και να εκμεταλλεύεται τη νωθρότητα της Γκοφ κάνοντας γρήγορα το πρώτο μπρέικ για το 2-0. Η Αμερικανίδα πήρε γρήγορα το... αίμα της πίσω μειώνοντας γρήγορα με δικό της μπρέικ σε 2-1. Η Λευκορωσίδα όμως από τη πλευρά της αν και ισοφαρίστηκε, πήρε τα επόμενα τρία γκέιμς διαμορφώνοντας το 5-2 υπέρ της. Κάπου εκεί όμως ξεκίνησε η αντεπίθεση της Γκοφ, η οποία έκανε δύο σερί μπρέικ, παίρνοντας τέσσερα συνεχόμενα και πέρασε μπροστά με 6-5. Ενώ το σετ έδειχνε πως πηγαίνει προς το μέρος της, η Σαμπαλένκα δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα και με δικό της μπρέικ ισοφάρισε σε 6-6. Το τάι μπρέικ ήταν παράσταση για ένα ρόλο με την Λευκορωσίδα να επικρατεί εύκολα με 7-2 και έκανε το 1-0.  

Πάλεψε η Γκοφ αλλά ήταν ασταμάτητη η Σαμπαλένκα

Το δεύτερο σετ δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο, μιας και τα σερβίς των δύο τενιστριών ήταν εκείνα που επικρατούσαν. Παρόλο που στο ξεκίνημα της αναμέτρησης το μπρέικ διαδεχόταν το ένα το άλλο,η συνέχεια ήταν μία άλλη ιστορία. Το πρώτο γκέιμ του δεύτερου σετ ήταν απίστευτο με την Γκοφ να σερβίρει και τελικά να κρατάει το παίρνει μετά από αλλεπάλληλες αλλαγές στο σκορ. Τα επόμενα γκέιμς ήταν "εύκολα" για την τενίστρια που σέρβιρε μιας και υπήρξαν τρία συνεχόμενα love game. Με τον αγώνα να βρίσκεται στο 4-4 η Αμερικανίδα σέρβιρε για να πάρει το προβάδισμα για την κατάληψη του δεύτερου σετ αλλά δεν τα κατάφερε, με την Λευκορωσίδα να κάνει το μπρέικ και να αποκτάει μεγάλο προβάδισμα. Στη συνέχεια η Σαμπαλένκα βρέθηκε στη θέση του σερβίς και κατάφερε να το "κρατήσει" και να πάρει μία τεράστια πρόκριση στον τελικό του Australian Open για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Aryna Sabalenka v Coco Gauff | Semi-Final | Extended Australian Open 2024 Highlights 🇦🇺