Σπουδαία νίκη και πρόκριση για πρώτη φορά στην καριέρα της στον τελικό του Australian Open πήρε η Κινβέν Ζενγκ επικρατώντας της Νταϊάνα Γιαστρέμσκα με 2-0 σετ (6-4, 6-4). Αντίπαλός της στον μεγάλο τελικό η Αρίνα Σαμπαλένκα, που επικράτησε νωρίτερα της Κόκο Γκοφ.

Εξαιρετικό ξεκίνημα για τη Γιαστρέμσκα, το σετ όμως στην Ζενγκ

Εντυπωσιακό ξεκίνημα στην αναμέτρηση έκανε η Γιαστρέμσκα πιάνοντας απροετοίμαστη την αντίπαλό της. Η Ουκρανή τενίστρια έκανε πολύ γρήγορα το πρώτο μπρέικ στην αναμέτρηση κάνοντας το 2-0 σ' ένα γκέιμ που το προβάδισμα άλλαζε συνέχεια. Κάπου εκεί όμως η Ζενγκ ξύπνησε και απάντησε στα μπρέικ μειώνοντας σε 2-1. Στη συνέχεια οι δύο αντίπαλες διατηρούσαν το σερβίς του με σχετική ευκολία. Το έβδομο γκέιμ όμως του πρώτου σετ ήταν εφιαλτικό για τη Γιαστρέμσκα, με την Κινέζα αντίπαλό της να προηγείται με 0-40. Η Ουκρανή κατάφερε αρχικά να ισοφαρίσει σε 40-40 αλλά δεν γλίτωσε τελικά το μπρέικ... γράφοντας το 4-3 υπέρ της. Από εκεί και μετά, οι δύο αθλήτριες κράτησαν το σερβίς τους, με το πρώτο σετ να καταλήγει στα χέρια της Ζενγκ, που βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση στον τελικό του Australian Open.

Για πρώτη φορά στον τελικό του Australian Open η Ζενγκ

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τις δύο αθλήτριες αρχικά να κρατάνε με ευκολία το σερβίς τους. Στο τρίτο γκέιμ όμως φάνηκε πως η Ζενγκ έχει αρχίσει και βρίσκει ρυθμό κάνοντας γρήγορα το μπρέικ για το 2-1 υπέρ της. Δεν πρόλαβε όμως να το χαρεί πολύ, διότι η Γιαστρέμσκα βρήκε με τη σειρά το μπρέικ και ισοφάρισε σε 2-2. Μάλιστα, η Ουκρανή κράτησε και με δυσκολία το σερβίς της, με την Κινέζα από την πλευρά της να ισοφαρίζει σε 3-3 με love game. Δεν σταμάτησε όμως εκεί η Ζενγκ, κάνοντας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και το 4-3 με μπρέικ χωρίς να χάσει πόντο! Πλέον βρίσκεται δύο γκέιμς μακριά από τον πρώτο τελικό στην καριέρα της σε Grand Slam. Στη συνέχεια η Κινέζα σέρβιρε και διατήρησε το σερβίς της κάνοντας το 5-3. Η Γιαστρέμσκα με την πλάτη στον τοίχο σέρβιρε για να μείνει... στο παιχνίδι και στο τουρνουά και τα κατάφερε κάνοντας το 5-4. Η μεγάλη ώρα για τη Ζενγκ ήρθε με την Κινέζα να σερβίρει και να κερδίζει τον αγώνα με 6-4, παίρνοντας την πολυπόθητη πρόκριση στον τελικό του Australian Open.

Dayana Yastremska v Qinwen Zheng | Semi-Final | Australian Open 2024 Highlights 🇦🇺