Το τένις είναι δημοφιλές και προσοδοφόρο και στη Μελβούρνη, το Australian Open καταστρώνει τα σχέδιά του για να αμυνθεί απέναντι στην Σαουδική Αραβία και την Κίνα. Μπορεί οι περισσότεροι να ασχολούνται με τον Γιανίκ Σίνερ και τον θρίαμβό τους στις σκληρές επιφάνειες της Αυστραλίας, κάποιος όμως έχει αλλού το μυαλό του. Ο λόγος για τον Κρέιγκ Τάιλι τον διευθύνοντα σύμβουλο του Tennis Australia, που αποτελεί το διοικητικό όργανο για το τένις στην Αυστραλία. Ο Κρεγκ Τάιλι έχει υποσχεθεί να διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα το Australian Open, προκειμένου να διασφαλίσει ότι το τουρνουά τένις στη Μελβούρνη  θα παραμείνει η κορωνίδα στο ετήσιο αθλητικό ημερολόγιο της χώρας.

Κορωνίδα του τένις το Australian Open

Έχοντας πλήρη επίγνωση των απειλών από τη Σαουδική Αραβία και την Κίνα, το Tennis Australia (TA) επέκτεινε τη σύμβασή του με την κυβέρνηση της Βικτώριας για να διασφαλίσει ότι το Melbourne Park θα συνεχίσει να φιλοξενεί το Australian Open έως τουλάχιστον το 2046. Το Open, το οποίο διαρκεί 15 ημέρες μέσα στον Ιανουάριο, καθώς και το πρόδρομο προκριματικό τουρνουά του έχει γίνει ένα γιγάντιο σόου δισεκατομμυρίων δολαρίων που εκτείνεται πολύ πέρα από το τένις.

🤣😆 The FUNNIEST viral moments of the 2024 Australian Open 🇦🇺

Το βάρος πέφτει πλέον, παράλληλα με τους αγώνες τένις στην ψυχαγωγία, αλλά και σε επιχειρηματικές δράσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το φετινό Australian Open να προσελκύσει 1,1 εκατομμύρια θεατές, αριθμός ρεκόρ για το τουρνουά, το οποίο αποφέρει περίπου μισό δισεκατομμύριο δολάρια στη Βικτώρια κάθε χρόνο. Ο Τάιλι, όμως, ξέρει ότι όλα αυτά θα μπορούσαν να χαθούν αν το Tennis Australia δεν έχει τα μάτια του… δεκατέσσερα.

Jannik Sinner v Daniil Medvedev Highlights | Australian Open 2024 Final

«Δεν θα πρέπει να θεωρούμε τίποτα ως δεδομένο», είπε ο Τάιλι μπροστά στην αυξανόμενη απειλή από τους Σαουδάραβες: «Επιτρέψτε μου να σας πω γιατί είναι πάντα μια απειλή. Επειδή ο καθένας θα μπορούσε να αποφασίσει αύριο ότι έχουμε μια εκδήλωση με χρηματικό έπαθλο 100 εκατομμυρίων δολαρίων και θα βάλω τους 32 κορυφαίους παίκτες να παίξουν και όλοι θα ξέρουν ότι θα πάρουν από δύο εκατομμύρια».

Τένις στο Australian Open με ποτό

Ήδη το τουρνουά εφάρμοσε από φέτος μια σειρά από αλλαγές. Οι καινοτομίες περιελάμβαναν την έναρξη του τουρνουά Κυριακή για πρώτη φορά μετά από περισσότερο από έναν αιώνα, μια κίνηση που προσέλκυσε περισσότερους από 80.000 επιπλέον θεατές. Επίσης το «Party Court 6».Πρόκειται για το Courtside Bar, έναν νεόκτιστο διώροφο χώρο ψυχαγωγίας που βλέπει πάνω από το Court 6 στο Melbourne Park, επιτρέποντας σε 400 πελάτες να απολαύσουν το κρασί του και να δειπνήσουν ενώ παρακολουθούν τη δράση να εκτυλίσσεται από κοντά. Αυτό που προκάλεσε κάποια παράπονα από τους παίκτες διότι οι θεατές που έπιναν αλκοόλ ήταν πολύ θορυβώδεις. Ήδη καλύφθηκε η όποια ζημιά είχε από τον Covid-19 και οι Αυστραλοί  προγραμματίζουν με μυστικότητα τα επόμενα βήματά τους.