Η ΑΕΚ κατάφερε να βρει την "χρυσή" τομή με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ για την μεταγραφή του Ρόμπερτ Λιούμπισιτς η οποία πέρασε από... σαράντα κύματα κι όχι επειδή υπήρχε πρόβλημα με τον παίκτη ή την ίδια την ομάδα του αλλά γιατί οι Bad Blue Boys, οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί των Κροατών επιχείρησαν να κάνουν τα πάντα προκειμένου να χαλάσουν ένα ήδη "κλεισμένο" deal. Λίγες ώρες μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας στη Νέα Φιλαδέλφεια επικρατεί ντελίριο ενθουσιασμού - καθώς η αξία του Αυστροκροάτη είναι δεδομένη - ενώ στο Ζάγκρεμπ η πώλησή του έχει σπείρει για τα καλά... θύελλα διχασμού στις τάξεις του κροατικού συλλόγου. 

Tο χρονικό του "εκρηκτικού" deal της ΑΕΚ με τη Ντινάμο για τον Λιούμπισιτς

Η μετακίνηση του Λιούμπισιτς στην ΑΕΚ κυλούσε στην αρχή ομαλά. Η "Ένωση" τα είχε βρει σε όλα με την πλευρά του 24χρονου μέσου ο οποίος επιθυμούσε... διακαώς να φορέσει τα κιτρινόμαυρα και να αποχωρήσει από την κροατική ομάδα. Το βράδυ της Δευτέρας (29/01) είχαν όλα δρομολογηθεί, η συμφωνία μεταξύ των δυο ομάδων είχε ολοκληρωθεί ωστόσο οι τόνοι έπρεπε να μείνουν χαμηλοί και να μην βγει το deal στο... φως της δημοσιότητας έως ότου "πέσουν" και οι επίσημες υπογραφές μεταξύ των δυο πλευρών.

Παρ' όλα αυτά κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ καθώς τα κροατικά ΜΜΕ διέρρευσαν την εν λόγω συμφωνία σε ένα σημείο όπου οι δυο σύλλογοι δεν είχαν καν ξεκινήσει να ανταλλάσσουν τα απαραίτητα έγγραφα όμως η συμφωνία μεταξύ τους είχε ήδη γίνει. Κάπου εκεί ανέλαβαν... δράση οι χούλιγκανς BBB οι οποίοι συστήθηκαν και επί ελληνικού εδάφους με τον πλέον χειρότερο τρόπο αφού κατά την άφιξη τους στην χώρα μας δολοφονήθηκε ο οπαδός της "Ένωσης", Μιχάλης Κατσούρης έξω από την "OPAP Arena".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cuwsul2xqnep)

Πως οι BBB επιχείρησαν να... χαλάσουν τη συμφωνία της ΑΕΚ με Λιούμπισιτς

Ενδεικτικό της ισχύς που έχουν οι BBB στη Ντινάμο Ζάγκρεμπ και του ελέγχου που έχουν ακόμη και για τις αποφάσεις του συλλόγου είναι ότι δυο άτομα τα οποία ήταν παλαιότερα στον σύνδεσμο, είναι μέλη του ΔΣ της κροατικής ομάδας. Βάσει του πως θα έπρεπε κανονικά να κυλήσει η μεταγραφή, την Τρίτη (30/01) θα έπρεπε η συμφωνία της ΑΕΚ με τη Ντινάμο να είναι οριστική και ο παίκτης να ετοιμάζει τις βαλίτσες του για να "πετάξει" στην Ελλάδα και να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα. Λίγο έλειψε να... τιναχτούν όλα στον αέρα όταν τα δυο αυτά μέλη του ΔΣ έφεραν τις αντιρρήσεις τους για την εν λόγω μεταγραφή, με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ να κάνουν... πίσω και στην ουσία να "χαλάνε" ένα ήδη κλεισμένο deal.

Με... σύμμαχο την θέληση και την επιμονή του Λιούμπισιτς η ΑΕΚ "έκλεισε" την μεταγραφή

Η επιμονή λένε πολλές φορές νικά. Κάτι τέτοιο ισχύει και στην περίπτωση του Λιούμπισιτς ο οποίος ήθελε με πάση θυσία να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα και να ολοκληρώσει την μετακίνηση του στην "Ένωση". Ο Κροάτης ήταν αποφασισμένος να "τραβήξει" την κατάσταση στα άκρα και έτσι εμφανίστηκε στο ΔΣ της ομάδας εκφράζοντας την επιθυμία του να αποχωρήσει από τη Ντινάμο. Ο ίδιος δεν φοβήθηκε να αντιμετωπίσει την κατάσταση καθώς και τα άτομα που είχε απέναντι του, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα πως αν παραμείνει στην ομάδα τότε θα μπορούσε να είναι ένα πρόβλημα για όλους γιατί στην ουσία δεν θα ήθελε να βρίσκεται εκεί.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cutbs2f62r09)
Εντέλει, με βάση αυτά που άκουσαν τα μέλη του ΔΣ της Ντινάμο, επικράτησε η λογική τόσο για το γεγονός ότι θα είχε έναν παίκτη που λίγο... πολύ θα έμενε με το "ζόρι" στην ομάδα όσο και για το ότι θα έχανε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό το οποίο έδινε η "Ένωση" για να κάνει δικό της τον παίκτη. Μάλιστα, η ΑΕΚ είχε ξεκάθαρη στάση απέναντι στην κατάσταση και ενδεικτικό είναι πως ανέβασε την προσφορά της στα 4 εκατομμύρια ευρώ μην αφήνοντας κανένα περιθώριο στους Κροάτες οι οποίοι δεν είχαν να προσάψουν τίποτα απέναντι σε μια ομάδα που όχι απλά κάλυπτε τα οικονομικά της "θέλω" αλλά αποφάσισε και να επανέλθει με καλύτερη πρόταση. Φυσικά, αυτό που εκτίμησε η ΑΕΚ και κυνήγησε μέχρι... τέλους την περίπτωση του Λιούμπισιτς ήταν το ενδιαφέρον και η επιθυμία του παίκτη να συνεχίσει την καριέρα του με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Ένα deal στην... σκιά του αδικοχαμένου θανάτου του Μιχάλη Κατσούρη

Για τους λάθους λόγους συνδέεται το όνομα της Ντινάμο Ζάγκρεμπ με την ΑΕΚ αλλά και για όλο το ελληνικό κοινό. Ποιος να φανταζόταν ότι η κλήρωση μεταξύ των δυο ομάδων στο Champions League θα οδηγούσε στον θάνατο ενός νέου ανθρώπου. Συγκεκριμένα, το προηγούμενο βράδυ πριν τον αγώνα της ΑΕΚ με τη Ντινάμο στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι Bad Blue Boys έκαναν... ντου έξω από την "OPAP Arena" όπου βρισκόντουσαν φίλαθλοι της "Ένωσης" με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν άγριες συμπλοκές και ένας φίλαθλος της ΑΕΚ, ο Μιχάλης Κατσούρης να μαχαιρωθεί θανάσιμα και να χάσει τη ζωή του, σε μια μέρα... ντροπή για τον όρο που λέγεται αθλητισμός.

mixalhs-katsourhs



Η οικογένεια της ΑΕΚ αλλά και όλου του ελληνικού αθλητισμού βυθίστηκε σε βαρύ πένθος, τη στιγμή που γεννήθηκαν δεκάδες ερωτηματικά σχετικά με το πως κατάφεραν οι χούλιγκανς Κροάτες να βρεθούν στην χώρα μας και να διαπράξουν αυτά τα εκλήματα. Μιλάμε για οπαδούς οι οποίοι θεωρούνται από τους πλέον σκληροπυρηνικούς και έχουν συνδέσει το όνομα τους με ναζιστικούς χαιρετισμούς αλλά και αποτρόπαιες πράξεις.

Μάλιστα το τεταμένο κλίμα μεταξύ των δυο ομάδων ήρθε να κορυφωθεί όταν η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε τους οπαδούς των BBB που συμμετείχαν στην αιματηρή συμπλοκή στη Νέα Φιλαδέλφεια, με την διοίκηση της Ντινάμο να εξαπολύει ευθεία επίθεση προς την ΕΛΑΣ αλλά και προς τους χειρισμούς της ΑΕΚ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cuwqxcax0vcp)


Η "Ένωση"... τιμώρησε με τον καλύτερο τρόπο τη Ντινάμο αφού πέρα από το σπουδαίο διπλό που πήρε στην έδρα της, με τον Γαλανόπουλο να υψώνει το μαύρο περιβραχιόνιο του Μιχάλη Κατσούρη μπροστά από το πέταλο των Bad Blue Boys, πήρε μυθική ισοπαλία στην έδρα της που της έδωσε και την πολυπόθητη πρόκριση την οποία και φυσικά αφιέρωσε στη μνήμη του αδικοχαμένου οπαδού της.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cutdwm9jr5w1)

Η οργή και το... ξέσπασμα των BBB μετά την μεταγραφή του Λιούμπισιτς στην ΑΕΚ

Μόνο με... καλό μάτι δεν πήραν την μεταγραφή του Ρόμπερτ Λιούμπισιτς στην ΑΕΚ οι Bad Blue Boys που δεν μπορούν να πιστέψουν πως ήταν δυνατόν η ομάδα τους να φτάσει σε συμφωνία με το... αντίπαλο πλέον δέος έπειτα από όσα έχουν προηγηθεί. Ένας μέρος των οπαδών θέλησε να εκφράσει την οργή του και την δυσαρέσκεια του στα social media, με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα τεταμένο. 

"Οι οπαδοί της κροατικής ομάδας δεν είναι ικανοποιημένοι με την αποχώρησή του 24χρονου χαφ, σε έναν σύλλογο με τον οποίο οι "μπλε" δεν είχαν καλή εμπειρία το περασμένο καλοκαίρι", "Τελικά κάνεις δουλειές με την ΑΕΚ, δεν ντρέπεσαι λίγο;", "Υπάρχει κανείς κανονικός σε αυτά τα γραφεία;; Θα πουλήσετε τον Λιούμπιτσιτς στην ΑΕΚ; Αφήστε το αγόρι να παίξει εκεί που πρέπει;", "Αν τον είχατε δώσει δωρεάν στη Χάιντουκ, θα νιώθατε λιγότερο ένοχοι. Αντίθετα, τον στείλατε σε ένα κλαμπ που ήθελε να μας διώξει από την Ευρώπη για αρκετά χρόνια", σχολίασε ένας άλλος οπαδός της Ντιναμό. "Ο Λιούμπιτσιτς στην ΑΕΚ;;;; Ε, τίποτα δεν έχετε τίποτα ιερό. Καταραμένοι...", ήταν μερικά από τα σχόλια που έκαναν οι Κροάτες οπαδοί.