Η ΑΕΚ φιλοξένησε τον Αστέρα Τρίπολης στην "OPAP Arena" για την 21η αγωνιστική της Super League, τον νίκησε 4-2, και αυτό το ματς αποτέλεσε πρόβα για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ενόψει της ματσάρας της Κυριακής, 11 Φεβρουαρίου, στις 20:00 με τον ΠΑΟΚ. 

Ο Στίβεν Τσούμπερ φορούσε ένα περιβραχιόνιο με τα αρχικά των ονομάτων των δύο θυμάτων οπαδικής βίας στην Ελλάδα, Άλκη Καμπανού και Μιχάλη Κατσούρη, και η ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι με στόχο να πιέσει τον Αστέρα. Οι Τριπολιτσιώτες του Μίλαν Ράσταβατς αποδείχθηκαν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν το επιθετικό ξεκίνημα της ΑΕΚ, αλλά αρχή της πτώσης τους αποδείχθηκε μία... ευκαιρία τους, με τον Λευτέρη Λύρατζη, ο οποίος έγινε στο 50' αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού, να σημαδεύει λίγο έξω από το δεξιό δοκάρι του Στάνκοβιτς με θαυμάσιο πλασέ με το αριστερό, στο 22'. 

Άλκης, Μιχάλης… Η ΑΕΚ δεν ξεχνά ⚫️🟡🕯️ #aekfc

Δημοσιεύτηκε από AEK FC / ΠΑΕ ΑΕΚ στις Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2024


ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης: Επικράτηση από αέρος σε... δύο λεπτά


Όσα δεν έφερε το πρώτο 25λεπτο, με την ΑΕΚ να έχει τελικές, αλλά, με εξαίρεση το εντυπωσιακό πλασέ του Ελίασον στο 5', όχι τέτοιας υφής που να απασχολήσουν πραγματικά τον Γραμματικάκη, τα έφεραν... λιγότερα από 120 δευτερόλεπτα. Ο Πέτρος Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ στο 25', ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Έμοιαζε να είναι ο Αργεντινός ο σκόρερ, όμως το ριπλέι της φάσης έδειξε ότι η μπάλα προσέκρουσε στον Τζουκάνοβιτς και κρίθηκε πως η προσπάθεια του Αργεντινού δεν είχε πορεία προς τα δίχτυα, ως εκ τούτου χρεώθηκε αυτογκόλ. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywexfuojmyh)


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywfcqbqexyh)


Ο Αστέρας βρέθηκε πίσω στο σκορ και ενδεχομένως να θεωρούσε ότι δεν το δικαιούτο, πάντως έμεινε έκθετος στο τρανζίσιον. Ο Ελίασον έμεινε μόνος του με τον Χουχούμη, το πρώτο πέρασμά του κόπηκε, αλλά η σέντρα του με το αριστερό από τα δεξιά βρήκε τον Πόνσε μόνο του στην περιοχή. Ο Αργεντινός έκανε την κεφαλιά για το 2-0 και πέτυχε το έκτο γκολ του στα τρία τελευταία παιχνίδια της Super League. Ο Πόνσε ήταν ακάλυπτος, αλλά η σέντρα ήταν στην ευθεία, ως εκ τούτου 



Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywfe9gpr4fd)

Ο άτυχος Τζουκάνοβιτς και οι ελπίδες του Αστέρα


Το "κιτρινόμαυρο κρεσέντο" στο πρώτο ημίχρονο, όμως, δεν είχε τελειώσει. Ο Αστέρας αναγκάστηκε να ανέβει μέτρα προκειμένου να απειλήσει και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αφήσει χώρους ανοιχτούς. Ο Ελίασον στο 43' έκανε το γύρισμα και ο Ζουκάνοβιτς, σε μια συγκυρία όχι συχνή, έστειλε εκ νέου την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywfozs8azx5)


Παρ' όλα αυτά, ο Αστέρας κατάφερε να βρει γκολ με το... έβγα του ημιχρόνου. Ο Πόνσε είχε χάσει σημαντική ευκαιρία για το 4-0, όμως πήγε στα αποδυτήρια στο 3-1, μια και σε στημένη φάση, ο Καστάνιο πήρε την κεφαλιά και ο Μήτογλου βρήκε την μπάλα με το χέρι. Η φάση ελέγχθηκε για οφσάιντ, ο αμυντικός του Αστέρα δεν ήταν ακάλυπτος, ενώ ο διαιτητής Κατσικογιάννης, αφού έπειτα από προτροπή του VAR πήγε στην οθόνη, καταλόγισε το πέναλτι. Από την άσπρη βούλα σκόραρε ο Μπαρτόλο. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywfv5n9yw09)

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywg2sfjsr7l)


Σκόραρε και ο Λιβάι, ντεμπούτο για Λιούμπισιτς


Η ΑΕΚ θα μπορούσε να έχει μπει σε μπελάδες αν ο Μήτογλου δεν ήταν εκεί για να κόψει την μπαλιά του Ζουγλή στο 68'.

Το τελικό σκορ γράφτηκε με το γκολ του Λιβάι Γκαρσία, που παρά την... υπόνοια του Αλμέιδα ότι θα μπορούσε να τον έχει στο ίδιο σχήμα με τον Πόνσε, τον αντικατέστησε και, αφού έκανε δύο τελικές, στο 71' αστοχώντας σε σχεδόν κενή εστία και στο 73' με δεξιό πλασέ, σκόραρε στο 76' και εκείνο του Μιριτέλο στο 90'. Ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς έκανε το ντεμπούτο του για την ΑΕΚ, αντικαθιστώντας τον Μάνταλο στο 78'. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywglecca25l)

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywgstkx0xep)

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywgvw35ivyx)


Ο Λιβάι βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα για τρίτο φορά σε τέσσερα λεπτά, ο Μάνταλος, που ήταν εκείνος που του έδωσε την μπάλα και στην πρώτη ευκαιρία, τον τροφοδότησε την τελευταία στιγμή που ήταν καλυμμένος και ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο έφτασε στο ένατο γκολ του σε ισάριθμες συμμετοχές στη Super League. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywgvw2xdaix)


Ο 26χρονος φορ είχε την ευκαιρία στο 83' να πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά ο Γραμματικάκης του το αρνήθηκε στο 83'. Ο Αστέρας μείωσε όταν ο Σίτο βγήκε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ από τα δεξιά, έκανε μεταβίβαση ακριβείας και ο Μιριτέλο σκόραρε με πλασέ στο ξεπέταγμα. Η ΑΕΚ έφτασε τους 48 βαθμούς και πέρασε πρώτη, περιμένοντας χαρμόσυνα μαντάτα από το Περιστέρι, εκεί που ο Ατρόμητος επρόκειτο να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στις 20:30 την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου. 


ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Μήτογλου, Κάλενς, Πήλιος, Πινέδα (78' Γαλανόπουλος), Μάνταλος (78' Λιούμπισιτς), Ελίασον, Άμραμπατ (66' Φερνάντες), Τσούμπερ (72' Αραούχο), Πόνσε (66' Γκαρσία).

Αστέρας (Μ. Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης, Λύρατζης (50' Άλβαρες), Γκος (65' Βαλιέντε), Γιαμπλόνσκι (79' Αλάγμπε), Μπαρτόλο (46' Ζουγλής), Κρεσπί, Καλτσάς (65' Σίτο), Μιριτέλο.