Το ντέρμπι κορυφής βάφτηκε στα χρώματα των "Νερατζούρι" με την Ίντερ να παίρνει τη νίκη στο ντέρμπι κορυφής της Serie A κόντρα στην Γιουβέντους με 1-0 χάρη στο αυτογκόλ του Γκάτι. Απόλυτοι κυρίαρχοι στο παιχνίδι οι παίκτες του Ιντζάγκι με τον Σέζνι και τα... δοκάρια να κρατάνε στο παιχνίδι τους "Μπιανκονέρι" μέχρι το φινάλε. Έχουν δρόμο τελικά τα πιτσιρίκια του Αλέγκρι αν θέλουν να εκθρονίσουν την σαφώς πιο έμπειρη σημερινή αντίπαλό τους.

Καλύτερη η Ίντερ στο πρώτο ημίχρονο, βρήκε το γκολ με αυτογκόλ του Γκάτι

Η Ίντερ θέλησε να δείξει από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ποιος ήταν το αφεντικό. Η Γιουβέντους περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο από νωρίς και λίγο έλειψε να το πληρώσει με τον Ντι Μάρκο να σπαταλά μεγάλη ευκαιρία στο 18'.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywkpapsv99l)

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ιταλός μπακ σέντραρε χαμηλά μέσα στην περιοχή αλλά ο Μπρέμερ τελευταία στιγμή αρνήθηκε το γκολ και βοήθησε τα μέγιστα στο να μείνει η εστία του Σέζνι απαραβίαστη. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywky7px8h3l)

Κάτι τέτοιο όμως δε συνέβη στο 37'. Πάνω που η Γιουβέντους είχε αρχίσει να... περνά το κέντρο με τον Κόστιτς να ανεβαίνει όλο και περισσότερο από τα αριστερά, η Ίντερ άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ του άτυχου Γκάτι ο οποίος είδε την μπάλα να ακουμπά πάνω του και να καταλήγει στα δίχτυα μετά από προσπάθεια για "ψαλιδάκι" του Παβάρ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywl3jk5odc1)

Ο Σέζνι και τα... δοκάρια κράτησαν στο παιχνίδι την Γιουβέντους, η Ίντερ κράτησε τη νίκη

Η Ίντερ θέλησε με το "καλησπέρα" του δευτέρου ημιχρόνου να διπλασιάσει τα τέρματά της όμως το σουτ του Τσαλχάνογλου κατέληξε στο δοκάρι του Σέζνι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywlvw6w3qvl)

Η Γιουβέντους ήταν πιο επιθετική σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο αλλά δεν κατάφερε να ανησυχήσει τον Ζόμερ, μέχρι τον κεραυνό του Γκάτι που λίγο έλειψε να... εξιλεωθεί για το αυτογκόλ του στο πρώτο ημίχρονο. Οι "Νερατζούρι" όμως απείλησαν εκ νέου με τον Σέζνι να λέει όχι εντυπωσιακά στον Μπαρέλα σε ένα πεντάλεπτο γεμάτο φάσεις, καθώς ο ρυθμός αργότερα έπεσε αρκετά με τις δύο ομάδες να "μαζεύονται".

Οι "Μπιανκονέρι" μπορεί να ήταν εκείνοι που ήταν πίσω στο σκορ, όμως τις μεγαλύτερες φάσεις και στο δεύτερο ημίχρονο τις βρήκαν οι γηπεδούχοι με τον Αρναούτοβιτς να χάνει και εκείνος τεράστια ευκαιρία με τον Πολωνό τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να λέει εντυπωσιακά όχι στην απόκρουση του αγώνα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywmfsupd7jt)

Εν τέλει η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι κράτησε το υπερπολύτιμο 1-0 και ξέφυγε στο +4 από την Γιουβέντους αλλά και στο +8 από την τρίτη Μίλαν έχοντας μάλιστα και παιχνίδι λιγότερο.