Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής της Super League, έχοντας ως πρωταγωνιστές του παιχνιδιού τον Μπερνάρ και τον Τάσο Μπακασέτα, με τους δύο αυτούς παίκτες να ακολουθούν πιστά το σχέδιο του Φατίχ Τερίμ.

Θέλει πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό ο Μπερνάρ πριν αποχωρήσει

Ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκε ο Μπερνάρ κόντρα στον Ολυμπιακό σίγουρα δεν έδειχνε έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος είναι έτοιμος να αποχωρήσει από τον σύλλογο στο τέλος της χρονιάς. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός δεν σκόραρε απλά στον αγώνα, αλλά έδωσε και την ψυχή του στο γήπεδο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywjt5blv9o9)

Έτρεχε, πάλευε και κυνηγούσε τις μπάλες, δείχνοντας πόσο πολύ θέλει να κάνει πράξη τα λόγια τα οποία είπε στον Φατίχ Τερίμ. Ο Μπερνάρ την ώρα που γινόταν αλλαγή κοίταξε τον προπονητή του και του είπε πως «ήρθε η ώρα να γίνουμε πρωταθλητές», θέλοντας να καταστήσει σαφές σε όλους πως θέλει να τελειώσει αυτό που άφησε μισό πέρυσι, πριν αποχωρήσει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywli0gv8kdl)

Ο Φατίχ Τερίμ έχει βρει τον τρόπο να εκμεταλλευτεί τις αρετές του Βραζιλιάνου άσου στο έπακρο, παίρνοντας από εκεί ψυχή τε και σώματι. Μπορεί ο Βραζιλιάνος να έχει ήδη συμφωνήσει να επιστρέψει στην πατρίδα του ύστερα από 11 χρόνια για την Ατλέτικο Μινέιρο, αλλά όπως είπε και ο ίδιος, «θα δίνει το 100% των δυνατοτήτων του όσο βρίσκεται στον Παναθηναϊκό».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywmy6on7mtl)

Κομβικός στο πλάνο του Τερίμ στον Παναθηναϊκό ο Μπακασέτας

Ο παίκτης όμως που έχει ταιριάξει από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην ομάδα είναι ο Τάσος Μπακασέτας. Ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας έχει αγωνιστεί σε τέσσερα παιχνίδια με την πράσινη φανέλα και ήδη έδειξε πόσο κομβικός θα είναι για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού τα επόμενα χρόνια.

Ο Μπακασέτας είναι γνωστός για τα δυνατά πόδια που έχει και ότι συχνά-πυκνά σουτάρει από απόσταση. Κάτι το οποίο κάνει και στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν είναι το μόνο. Ο Έλληνας επιθετικός μέσος κάνει πράγματα στο γήπεδο που τις περισσότερες φορές δεν φαίνονται, βοηθώντας την ομάδα του και αμυντικά και επιθετικά.

Στο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, και στα δύο γκολ που πέτυχε το «τριφύλλι», κύριος εκφραστής τους ήταν εκείνος. Αρχικά, με την κάθετη πάσα που «έκοψε» την άμυνα των «ερυθρολεύκων» στη μέση πριν από το γκολ του Μπερνάρ, αλλά και στο δεύτερο γκολ με τη σέντρα στο κεφάλι του Γερεμέγιεφ που διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywksh90d6cx)
Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο Μπακασέτας βοηθάει τόσο πολύ επιθετικά τους «πράσινους», καθώς μέχρι στιγμής στα έξι γκολ που έχει πετύχει ο Παναθηναϊκός με εκείνον στην 11άδα, συμμετέχει στα τέσσερα από αυτά.

Πέραν λοιπόν του ντέρμπι, ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας πέτυχε το πέναλτι στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ αλλά ξεκίνησε και το γκολ στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο για το Κύπελλο Ελλάδος

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyn6oge1qa2x)