Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (07/02) στο δικαστήριο της Βαρκελώνης η πολύκροτη δίκη του Ντάνι Άλβες, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση εις βάρος μιας 23χρονης κοπέλας σε νυχτερινό μαγαζί της Ισπανίας. Ο άλλοτε παίκτης της Μπαρτσελόνα προχώρησε στην κατάθεσή του και στην ουσία αρνήθηκε ότι βίασε το φερόμενο θύμα. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε τόσο ο εισαγγελέας όσο και η υπερασπιστική του γραμμή.

"Δεν είμαι βίαιος - Η 23χρονη μπορούσε να φύγει ανά πάσα στιγμή", δήλωσε ο Ντάνι Άλβες

«Πρώτα ο σερβιτόρος έφερε δύο κορίτσια και μετά έφτασε η 23χρονη κι οι φίλοι τουςΗ συζήτηση άρχισε, αρχίσαμε να χορεύουμε, να μιλάμε, τους πλησίασα, αλλά με σεβασμό. Άρχισε να χορεύει πιο κοντά μου, έκανε twerking κι αρχίσαμε να νιώθουμε πιο οικεία».

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι η 23χρονη άγγιξε τα γεννητικά του όργανα την ώρα που έκανε twerking κι ότι εκείνη τη στιγμή του είπε να πάει στην τουαλέτα. «Μου είπε ναι», τόνισε ο Άλβες.

«Της είπα να πάει πρώτα στην τουαλέτα και να μπει μετά. Πήγα και περίμενα λίγο, νόμιζα ότι δεν θα έρθει. Ήμουν έτοιμος να φύγω όταν είδα ότι έμπαινε. Άρχισε να μου ξεκουμπώνει το παντελόνι, τη βοήθησα. Άρχισε να μου κάνει στοματικό και μετά ανέβηκε από πάνω μου. Θα μπορούσε να φύγει ανά πάσα στιγμή.

Την έπιασα από τη μέση και όταν πήγα να εκσπερματίσω, προσπάθησα να το κάνω έξω από τα γεννητικά της όργανα. Της είπα ότι δεν ήθελα να βγούμε μαζί έξω. Δεν είμαι βίαιος άντρας, δεν της άρπαξα καθόλου τα μαλλιά».


Μάλιστα, ο Άλβες επισήμανε ότι φεύγοντας από το νυχτερινό μαγαζί δεν είδε τα κορίτσια στην πόρτα, ενώ ανέφερε ότι έμαθε για την καταγγελία την επόμενη μέρα από τα Μέσα Ενημέρωσης.

«Μου έστειλαν τη δήλωση ότι με κατηγορούσαν», είπε δακρυσμένος. «Πλήρωσα 150.000 ευρώ ως αποζημίωση, αλλά καταστράφηκα, γιατί με αυτό έληξαν όλα τα συμβόλαιά μου.

Είχα δύο λογαριασμούς κι έναν κοινό με τη γυναίκα μου. Όταν πλήρωσα τις 150.000, μου έμειναν 50.000. Οι λογαριασμοί μου κατασχέθηκαν στη Βραζιλία από το Υπουργείο Οικονομικών».

Η θέση που πήρε ο εισαγγελέας

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο εισαγγελέας, ο οποίος στάθηκε στο γεγονός ότι υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές στις καταθέσεις του Άλβες, τονίζοντας ότι στις προηγούμενες καταθέσεις δεν είχε αναφέρει ο ίδιος πως ήταν μεθυσμένος. Μάλιστα, επισήμανε ότι δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο το οποίο να επιβεβαιώνει πως ήταν μεθυσμένος.

«Έχει δώσει τόσες καταθέσεις που έχουμε ήδη χάσει. Σήμερα μας είπε ότι ήταν μεθυσμένος. Πιστεύω ειλικρινά ότι όλη αυτή η σειρά εκδοχών οφείλεται στο ότι ένιωσε ότι δεν θα τιμωρηθεί.

Ήρθε στο ανακριτικό δικαστήριο εξαιρετικά ήρεμος. Οι αλλαγές των εκδοχών του ήταν εντυπωσιακές. Ήξερε πολύ καλά τι έκανε. Δεν το έκανε γιατί εκείνη δεν ήταν πρόθυμη να έχει σεξουαλικές επαφές που ήθελε», ενώ ανέφερε σχετικά με τη συναίνεση:

«Γιατί δεν είπαν αντίο; Και γιατί έκλαιγε στον διάδρομο; Και τώρα προσθέτει ότι ήταν μεθυσμένος. Ότι ήταν πολύ μεθυσμένος εκείνο το βράδυ. Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει ότι ήταν μεθυσμένος. Είναι εντελώς αδύνατο να πω ότι ήταν μεθυσμένος».

Τι ανέφερε η υπερασπιστική γραμμή του Ντάνι Άλβες στη δίκη

«Αν δεν ήξερε ποιος ήταν, πώς και προσπάθησε να βγάλει φωτογραφίες πριν χορέψει με τον Ντάνι Άλβες;». Στη συνέχεια σχολίασε ότι καμία εικόνα από τις κάμερες ασφαλείας δεν επιβεβαιώνει αυτό που υποστήριξε η 23χρονη κοπέλα.

«Κανείς από αυτούς δεν αποφεύγει την επαφή με τον Άλβες, όπως διαβεβαίωσαν κατά τη διάρκεια αυτής της δίκης. Αντίθετα, χόρευαν πολύ στενά, εξέφραζαν ενδιαφέρον και αμοιβαία έλξη. Η καταγγέλλουσα έβαλε το χέρι της στα γεννητικά όργανα του Άλβες.

Η κάμερα δείχνει ότι η τοποθέτηση του χεριού της στο σημείο εκείνο είναι εθελοντική. Ο Άλβες της ζήτησε μετά να συνεχίσει στο μπάνιο. Η καταγγέλλουσα ανέφερε σε αυτό το δωμάτιο πως δεν φιλήθηκαν, ωστόσο η αστυνομία δήλωσε ότι τους είπε ότι είχαν φιληθεί.

Η καταγγέλλουσα αρνήθηκε ότι έκανε στοματικό όταν τρεις ώρες αργότερα βρέθηκε DNA στο στόμα της, το οποίο επιβεβαιώνει ότι συνέβη, όπως είπε ο πελάτης μου».