Ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε να βγει στην "αγορά" για την μεταγραφή ενός σέντερ λόγω των τραυματισμών του Νίκολα Μιλουτίνοφ (κυρίως) αλλά και του Μουστάφα Φαλ. Φαίνεται όμως πως οι "ερυθρόλευκοι" πέτυχαν "φλέβα χρυσού" στην περίπτωση του Μόουζες Ράιτ

Η ανάγκη για σέντερ και το "λαχείο" που τράβηξε ο Ολυμπιακός

Παρά την επιστροφή του στην ενεργό δράση ο Μουσταφά Φαλ έδειχνε πως δεν είναι απόλυτα έτοιμος για το σκληρό παιχνίδι κόντρα στη Βαλένθια. Αντιθέτως, εκείνος - που για ακόμη ένα παιχνίδι έδειξε πως είναι "καμικάζι" - ήταν ο Μόουζες Ράιτ με τον Αμερικάνο σέντερ να προσφέρει σπουδαίες βοήθειες σε άμυνα και επίθεση κόντρα στις "νυχτερίδες".

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο 25χρονος μπασκετμπολίστας βγάζει τα "κάστανα" από τη φωτιά για τους "ερυθρόλευκους". Οι "ματιές" του Γιώργου Μπαρτζώκα στην Τουρκία και η περίπτωση που θυμίζει... Λοτζέσκι δείχνει πως έχει έρθει στον Πειραιά για να δείξει σε όλους πως ο Ολυμπιακός τον χρειαζόταν από καιρό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz01une8zan5)

Η βοήθεια του Ράιτ όταν τον χρειάστηκε ο Ολυμπιακός

Από τη πρώτη κιόλας στιγμή ο Ράιτ έδειξε πόσο χρήσιμος θα είναι για τον Ολυμπιακό ξέροντας και ο ίδιος ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει διαθέσιμος σέντερ θα μπει στα "βαθιά" από νωρίς. Όχι μόνο βούτηξε στον... ωκεανό της Euroleague αλλά κολύμπησε σαν δεινός "κολυμβητής" που ήταν.

Στο πρώτο παιχνίδι του στους "ερυθρόλευκους" κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου στα πρώτα πέντε λεπτά που αγωνίστηκε φάνηκε "τρακαρισμένος". Στη συνέχεια όμως τα δεδομένα άλλαξαν άρδην με τον Αμερικάνο σέντερ να ολοκληρώνει τον αγώνα με 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4(!) μπλοκ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cysdnyznm5kh)

Η αλλαγή στη λίστα των ξένων και οι εμφανίσεις που δικαιώνουν Ολυμπιακό και Μπαρτζώκα

Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις "ανάγκασαν" τον Γιώργο Μπαρτζώκα να πραγματοποιήσει τη πρώτη του αλλάγη στο δεύτερο γύρο της Basket League για χάρη του. Έχοντας στο μυαλό του και το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος που πλησιάζει στα "Δύο Αοράκια", ο προπονητής των Πειραιωτών τον έβαλε στη λίστα των ξένων και δικαιώθηκε.

Ο Ράιτ τον έβγαλε ασπροπρόσωπο και στο απαιτητικό παιχνίδι κόντρα στον Προμηθέα Πατρών, δείχνοντας σε όλους πως ο Ολυμπιακός χρειαζόταν στο ρόστερ του έναν σέντερ με τέτοια χαρακτηριστικά. Ένας αθλητικός ψηλός φάνηκε πως έλειπε από τους "ερυθρόλευκους" με τον Ράιτ να αποδεικνύεται προς ώρας ο κατάλληλος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywgss442oox)