Μαύρα ή για την ακρίβεια… κιτρινόμαυρα σύννεφα συγκεντρώνονται αίφνης πάνω από το «Κλεάνθης Βικελίδης» σε μια περίοδο που η επιστροφή του Άκη Μάντζιου συνέβαλε τα μέγιστα για την αγωνιστική ανάταση του Άρη και τη σταθεροποίηση της ομάδας της Θεσσαλονίκης σε τροχιά playoffs.

Λίγες μέρες πριν από τον πρώτο κρίσιμο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Παναιτωλικό, ο Έλληνας τεχνικός είδε τα αποδυτήρια των «κίτρινων» να γίνονται… άνω-κάτω και τους ποδοσφαιριστές του να αρνούνται να προπονηθούν.

Αρνήθηκαν να προπονηθούν οι παίκτες του Άρη, απαιτώντας τα δεδουλευμένα τους

Οι λόγοι της αποχής δεν ήταν αγωνιστικοί, αλλά οικονομικοί. Από το ξεκίνημα της σεζόν παρατηρείται μια πρωτόγνωρη –για την εποχή διοίκησης του Θεόδωρου Καρυπίδη– ασυνέπεια στην καταβολή των δεδουλευμένων των ποδοσφαιριστών και πλέον φαίνεται ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

Όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα dikisports, οι παίκτες του Άκη Μάντζιου αρνήθηκαν να προπονηθούν, εξηγώντας μάλιστα στον προπονητή τους τα αίτια της αντίδρασής τους.

Οι εγγυήσεις Καρυπίδη και η πρωτόγνωρη έλλειψη ρευστότητας στον Άρη

Η διοίκηση Καρυπίδη κατέβαλε προφορικές εγγυήσεις σε όλα τα μέλη της ομάδας ότι τα χρήματα θα μπουν στους λογαριασμούς κατόπιν της εκταμίευσης των χρημάτων που θα κατατεθούν στις ΠΑΕ από τα ποσοστά του Στοιχήματος και οι παίκτες προπονήθηκαν κανονικά την Παρασκευή ενόψει της σαββατιάτικης αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες για την 22η αγωνιστική της Super League.

Αντιλαμβάνεται, βέβαια, κανείς από τις διαβεβαιώσεις της ΠΑΕ πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η διοίκηση του Θεόδωρου Καρυπίδη, καθώς η πληρωμή των ποδοσφαιριστών εξαρτάται πλέον από εξωγενείς πηγές εσόδων και όχι από τα χρήματα του ίδιου του ιδιοκτήτη. Σε κάθε περίπτωση η αποχή των παικτών του Άρη για καθυστερήσεις πληρωμών παραπέμπει σε μακρινά… εξαιρετικά δύσκολα χρόνια των «κίτρινων» που μέχρι πέρυσι φάνταζαν με ξεχασμένο παρελθόν!

Η διάψευση της ΠΑΕ Άρης... που πολλαπλασίασε τα ερωτηματικά

Το μεσημέρι της Παρασκευής, μάλιστα, η ΠΑΕ Άρης προχώρησε σε διαρροή διάψευσης των συγκεκριμένων πληροφοριών, ωστόσο η θέση της περισσότερο φούντωσε το πρόβλημα... παρά έσβησε τη φωτιά. Οι «κίτρινοι» δημοσίευσαν βίντεο από την προπόνηση της Παρασκευής και όχι της Πέμπτης που πραγματοποιήθηκε η αποχή των παικτών. Ο λόγος; 

«Χθες το πρόγραμμα περιελάμβανε γυμναστήριο, βάρη, αποθεραπεία και σήμερα κανονικά προπόνηση. Τα όσα γράφονται ότι δεν βγήκαν χθες για προπόνηση δεν ισχύουν. Η ομάδα είναι συγκεντρωμένη στους στόχους», ήταν η εξήγηση που δόθηκε. Όλοι βέβαια γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει ομάδα και προπονητής στον πλανήτη που 48 ώρες πριν από τη διεξαγωγή ενός αγώνα επιλέγει να στείλει τους παίκτες στο... γυμναστήριο και να μην τους βγάζει στο γήπεδο για οικογενειακό διπλό και ασκήσεις τακτικής. Πόσω μάλλον ο Άκης Μάντζιος που εδώ και πολλά χρόνια ακολουθεί την ίδια ρουτίνα στο προπονητικό του πρόγραμμα!